Foto av oppdrettsanlegg
Foto: Frank Gregersen/Nofima

Nofima i forskningssamarbeid med Skottland

Nofima og Scottish Aquaculture Innovation Centre (SAIC) har inngått avtale om et strategisk forskningssamarbeid, for å arbeide på prosjekter med felles interesse.

Det er over to år siden denne saken sist ble oppdatert.

En intensjonsavtale ble underskrevet i starten av februar, da SAIC og University of Stirling besøkte Nofima på hovedkontoret i Tromsø. Avtalen fastsetter felles mål for en periode på tre år i første omgang.

Nofimas direktør i divisjon Akvakultur, Nils Haga, sier: ‒ Skottland og Norge er to av de mest tydelige og dynamiske aktører i akvakultur. Vi kan knytte sammen vår felles visjon, kompetanse og ressurser til å løse utfordringer som er felles for oppdrettsnæringen i våre to land og i Europa, på en mer effektiv måte.

Eksempler på felles utfordringer er lakseluskontroll, bærekraftige fôrressurser og sykdomsforebygging.

SAIC kommer til workshopen ZERO LICE som Nofima er fasilitator for, under North Atlantic Seafood Forum (NASF) 1. mars i Bergen. I tillegg er Nofima invitert til å delta på workshops I regi av SAIC under AquacultureUK 25 og 26. mai.

Les mer om:

Relatert innhold