Seniorforsker Atle Mortensen (venstre) skal betjene Nofimas kontor i Alta. Her sammen med Øyvind Fylling-Jensen og stortingsrepresentantene Frank Bakke-Jensen (H) og Helga Pedersen (Ap) Foto: Bjørn Krogstad, Altaposten

Åpnet kontor i Alta

I forbindelse med åpningen av Nofimas nye kontor i Alta i Finmark ble det holdt et miniseminar med stort oppmøte. Stortingsrepresentantene Frank Bakke-Jensen (H) og Helga Pedersen (Ap) var blant de som holdt innlegg på seminaret.

Kontaktperson
Portrettbilde av Morgan Lillegård
Morgan Lillegård

Kommunikasjonsdirektør
Tlf.: +47 416 10 130
morgan.lillegard@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Øyvind Fylling-Jensen

Med havbruksnæringens vekst og den satsingen som gjøre i vårt nordligste fylke mener Nofima det er strategisk riktig å etablere seg i Finmarks største by.

I Kunnskapsparken i Alta er en rekke av de viktigste næringsaktørene plassert. Med kontor i dette bygget kommer Nofima tettere på næringen og kan få bedre innsikt i de forskningsfaglige utfordringene.

– For oss som anvendt forskningsinstitutt er det viktig å ha best mulig innsikt i de næringene vi forsker for. Helt siden Nofima ble opprettet for åtte år siden har vi hatt stor fokus på det forskningsfaglige og sikre oss at vår forskning kan implementeres i næringslivet. For å blir en enda bedre forskningspartner skal vi nå jobbe for å få bedre innsikt i næringene. Derfor er etableringen i Alta riktig, sier Øyvind Fylling-Jensen, administrerende direktør i Nofima.

I det pågående strategiarbeidet for satsingen i nord er både fiskeri og landbruksnæringen vektlagt.

Relatert innhold