Nils Haga er ny direktør for akvakultur i Nofima. Foto: Reidun Lilleholt Kraugerud / Nofima

Nils Haga ny direktør for akvakultur

Nils Haga startet 1. oktober som direktør for akvakultur i matforskningsinstituttet Nofima.

Det er over to år siden denne saken sist ble oppdatert.

Kontaktperson
Portrettbilde av Øyvind Fylling-Jensen

Haga vil få ansvar for Nofimas divisjon Akvakultur som gjennomfører forsknings-, utviklings- og innovasjonsprosjekter langs hele verdikjeden i akvakultur.

− Havbruk er en utrolig spennende næring som i over 40 år har utviklet seg mye, men som står foran et generasjonsskifte. Det å kunne være med på å posisjonere forskning i fremtidens havbruksnæring har jeg lyst til. Da anledningen bød seg var jeg ikke i tvil om at jeg vil være med, sier Haga.

Haga kommer fra stilling i Aker Solutions som Senior Project Manager og har tidligere blant annet jobbet i Akvaforsk som Innovasjonsdirektør. Han er utdannet sivilingeniør ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet og har en Master of Business Administration fra SDA Bocconi, Italia.

Nytteverdier

I Nofima vil Hagas rolle være å forsterke Akvakulturdivisjonens posisjon i markedet, samt å videreutvikle divisjonens kompetanse og faglige profil for å møte fremtidens utfordringer.

− Våre forskere har tung kompetanse på felt hvor oppdrettsnæringene nasjonalt og internasjonalt trenger FoU-løsninger. Nøkkelen er å utvikle kompetansen slik at vi alltid er attraktive, og å omvende kompetansen til nytteverdier som gagner næringen og samfunnet, sier Haga.

Forskningsbaset kunnskap

Administrerende direktør i Nofima, Øyvind Fylling-Jensen, er trygg på at Haga er rett person til å sikre at Nofima fortsetter å levere internasjonalt anerkjent og relevant næringsrettet forskning for en havbruksnæring i utvikling.

− Norge er en stor oppdrettsnasjon og akvakultur spiller en økende rolle i et internasjonalt matsikkerhetsperspektiv. I Norge er det forventet økt vekst i havbruksnæringen, og det er viktig at akvakulturforskningen leverer forskningsbasert kunnskap i et kortsiktig og langsiktig perspektiv. Nofima vil med Hagas kompetanse og bakgrunn få enda bedre grunnlag for å bidra til positiv utvikling av norsk akvakultur, sier Øyvind Fylling-Jensen.

Matforskningsinstituttet Nofima driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien. Instituttet har 350 ansatte og en årlig omsetning på rundt 530 millioner kroner. Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås. Divisjon Akvakultur har avdelinger for Avl og genetikk, Ernæring og fôrteknologi, Fiskehelse og Produksjonsbiologi.

Les mer om:

Relatert innhold