Unge menn farligst på kjøkkenet

Single unge menn bosatt i Oslo er de mest hasardiøse kokkene du kan støte på.

Menn under 30 år i hovedstaden håndterer og tilbereder mat på måter som innebærer betydelig risiko for smitte av sykdomsfremkallende bakterier.

Ett eksempel er farlige varianter av E. coli.

Det hjelper ikke at de disse unge mennene har høy utdanning, ifølge ny norsk studie som skal publiseres i Journal of Food Protection.

I den nye studien er 2000 norske forbrukere i alderen 18-80 år spurt ut om hvordan de håndterer mat. Forskere fra Nofima og SIFO har analysert svarene.

– Analysen vår viser at særlig unge menn har en større tendens til å steke kjøttprodukter for dårlig, som hamburgere og kyllingfileter. Dette gir en økt risiko for sykdom, sier veterinær og matforsker Elin Halbach Røssvoll ved Nofima.

 Trygg og holdbar mat  

Relatert innhold