Vennligst bemerk, det er over 4 år siden denne artikkelen sist ble oppdatert!

Matkulturprisen 2010 til Hanne Frosta

Med motivasjonen ”Nyskapende med røtter i norsk mattradisjon – En matfilosof som villig deler sine kunnskaper med andre” gikk Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2010 til Hanne Frosta, eier av ”På Høyden” restaurant i Bergen.

Kontaktperson
Portrettbilde av Einar Risvik
Einar Risvik

Seniorforsker
Tlf.: +47 913 74 880
einar.risvik@nofima.no

– Hanne Frosta er en prisbelønt kokk som har en meget sterk matfilosofi, og viser stort engasjement i å spre stolthet til lokale matprodusenter. Jeg er derfor svært positiv til juryens valg av vinner, sier Einar Risvik, som sitter i styret for matkulturprisen og til daglig jobber som forskningsdirektør hos Nofima Mat og er styreleder for arbeidsgruppen til Ny Nordisk Mat.

Ønsker å formidle norsk matstolthet til alle hun møter
I en gammel bygård på Nygårdshøyden i Bergen ligger restauranten På høyden, som Hanna Frosta driver sammen med matskribent og råvareprodusent Erik Halvorsen.

Her komponerer og utvikler hun sine retter, gjerne med inspirasjon fra tradisjonsrike retter som hun kombinerer med nye smaker. Til disse bruker hun økologiske råvarer og lokale spesialiteter fra småskalaprodusenter.

– Hanne er kjent for sitt engasjement for å høyne kvaliteten på lokale råvarer og for sin aktivitet med å lære opp lokale råvareprodusenter i hvordan de skal produsere kvalitetsråvarer. Hun jobber for å spre kunnskap, skape grunnlag for å få nye og bedre råvarer, og hun arbeider målbevisst for at stadig flere skal få ta del av det beste som finnes innen norsk mat, sier Risvik.

Han legger til at hun gjennom sin entusiastiske formidling av norsk og nordisk matkultur er en fantastisk representant for konseptet Ny Nordisk Mat.

Om Faglig Matråd og Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris
Faglig Matråd er et forum for matfaglig samarbeid innen massemedia, industri og næringsliv. Rådet ble startet av en liten gruppe husstellærere i 1977. Matkulturprisen deles ut årlig til en person som har utmerket seg innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske. Prisen som består av et reisestipend på kr 30.000,- og et diplom, ble i dag delt ut for 17. gang.

Relatert innhold