Hjertebrødet

LHLs hjertebrød er et av de sunneste brødene som finnes på markedet. Havrebrød er, etter den nye brødskalaen, 100% grovt. Brødet har blitt til som følge av et samarbeid mellom bransjen, industri og forskning.

Kontaktperson
Portrettbilde av Ida Synnøve Bårvåg Grini
Ida Synnøve Bårvåg Grini

Seniorrådgiver
Tlf.: +47 900 98 475
ida.grini@nofima.no

Arbeidet med å utvikle brødet tok til i 2005. Målet var å utvikle et grovere og sunnere brød. Brødet skulle også innholde mer fiber, sunt fett og mindre salt enn andre brød. Det har lite salt (redusert saltmengde i forhold til andre brød) og det er brukt rapsolje, som inneholder de sunne fettsyrene. Brødet har dessuten ingen hele korn og er derfor tilpasset hele familien.

LHL tok initiativ til et samarbeid mellom Nofima Mat, Lantmännen Cerealia og Idun Industri, for å utvikle et sunt brød med midler fra Innovasjon Norge. I denne prosessen deltok også representanter fra Lipidklinikken og Universitetet i Oslo v/Ernæringsinstituttet.

Samarbeidet har hatt som mål å øke forbrukerens bevissthet og basiskunnskap om sunne brødvarer. Nordmenn spiser mye brød og da er det viktig å kunne tilby et ekstra sunt brød. Mesterbakeren produserer brødet, og det er å få kjøpt hos Rema 1000.

 Mat og helse  

Relatert innhold