Kartlegger din holdning til fisk

Spiser du fisk fordi det er sunt, godt eller av gammel vane? Nå skal forskere kartlegge vårt forhold til fisk.

Første del av undersøkelsen skjer på 30 supermarkeder og fiskehandlere blant annet i Oslo, Sandefjord, Stavanger, Bergen, Molde, Trondheim, Tromsø og Hammerfest.

Forskerne håper at flere tusen personer vil delta.

– Målet er å finne ut hva som er viktigst for forbrukerne. Hvorfor velger de slik de gjør. Svarene vil gjøre produsentene i stand til å lage et bedre tilbud av sunne og smakfulle fiskeprodukter, sier seniorforsker Margrethe Esaiassen ved Nofima Marked.

Mange svar

Hva er viktigst når du står i fiskedisken? Hvordan disken ser ut, eller hvordan fisken ser ut? Vurderer du kvaliteten selv – eller stoler du på de som står bak disken?

– Det finnes ingen riktige eller gale svar. Men vi håper resultatet kan hjelpe oss å forstå hvorfor nordmenn oppfører seg slik de gjør foran fiskedisken, sier Esaiassen.

Senere i måneden vil flere hundre personer delta i prøvesmaking av ulike typer fisk flere steder i Norge.

Undersøkelsen utføres av Nofima Marked på oppdrag for Norske sjømatbedrifters landsforening.

 Markedsforskning  

Relatert innhold