Kråkebollene kommer

Kråkeboller kan bli en ny nisje i norsk oppdrettsnæring. Rogn fra kråkeboller av rett kvalitet er et av verdens best betalte sjømatprodukter. Rogna brukes blant annet til sushi.

Kontaktperson
Portrettbilde av Sten Ivar Siikavuopio
Sten Ivar Siikavuopio

Seniorforsker
Tlf.: +47 976 98 241
sten.siikavuopio@nofima.no

De viktigste markedene er Japan og Frankrike. Men tilgangen på villfangede kråkeboller har blitt stadig mindre og dekker ikke etterspørselen.

Oppdrett kan derfor bli viktig for å tilfredsstille forbrukernes lyst på kråkebolle. I Norge er det foreløpig to bedrifter som produserer kråkeboller. Flere kan det bli.

Nofima arbeider blant annet med forskning på produksjon av yngel. Vi har også utviklet et fôr spesielt beregnet på kråkeboller.

I denne videoreportasjen handler det om forskning på yngelproduksjon og forsøk med nye fôrtyper.

 Ernæring og fôrteknologi    Fangstbasert akvakultur    Produksjonsbiologi  

Les mer om:

Relatert innhold