Nytt regelverk – nye muligheter

Hva vil fremtiden by på av utfordringer og muligheter når det gjelder trygg mat? Kom til Stavanger 1. april, så får du svar.

Kontaktperson
Portrettbilde av Jorunn Sofie Hansen

På denne temadagen står konsekvensene av det nye hygieneregelverket, mikrobiologiske utfordringer ved matproduksjon og ny teknologi på dagsorden. Det blir også omvisning i mat-Norges nye storstue, Måltidets Hus.

– Det er så lite som skal til! Man trenger ikke nødvendigvis gjøre noe galt for å forårsake en matskandale med Listeria, E. coli eller det som verre er, sier forsker Even Heir ved Nofima Mat. Han vil gi deltakerne på fagdagen en gjennomgang av mikrobiologiske utfordringer framover og relevante forskningsprosjekter.

Temadagen går dypere inn i mange forhold som kan bedre matsikkerheten: Hygienepakken som er innført i EU og snart også vil gjelde Norge, nye teknologiske metoder fra europeisk forskning, ny varmeteknologi, nye muligheter for skånsom prosessering, kvantitativ HACCP og nanoteknologi er blant postene på programmet. Tør du å la være å melde deg på?

Relatert innhold