Ny direktør ved Nofima Ingrediens

Trond Mork Pedersen (47) er ansatt som direktør for Nofima Ingrediens i Bergen.

Det er over to år siden denne saken sist ble oppdatert.

Pedersen driver i dag sitt eget konsulentselskap.

Han har 20 års erfaring fra marin næringsvirksomhet, blant annet i Marine Farms, sildemelnæringen og ensilasjeindustrien.

Han har jobbet både med forskning og utvikling og salg/marked, samt vært daglig leder.

Pedersen har sin utdanning fra Norges Landbrukshøyskole med spesialisering innen økonomi og ernæring.

I Nofima Ingrediens vil han få ansvaret for å bygge opp en slagkraftig forskningsenhet med hovedsatsinger som fôr og ernæring, analysetjenester og utnyttelse av biprodukter.

Attraktiv

– Jeg er veldig motivert for å komme i gang. Å jobbe med marin forskning i Bergen er veldig spennende, og jeg gleder meg til å være med på å utvikle Nofima Ingrediens til en sentral aktør i forskningsfloraen i byen. Forskerne i Nofima Ingrediens er veldig anerkjente i næringen, og min jobb blir å videreutvikle dette og bli enda mer attraktiv overfor akvakultur-, fiskeri- og matnæringen, sier Pedersen.

Nofimas konsernsjef Ørjan Olsvik er svært fornøyd med å ha fått Trond Mork Pedersen med på laget.

– Vi er veldig takknemlig for at vi har fått den aller beste hit til oss. Trond Mork Pedersens kunnskap om næringen og forskningen, sammen med hans entusiasme og pågangsmot, vil være en svært viktig faktor i utviklingen av en slagkraftig enhet i Bergen. Vi er veldig glade for å ha fått ham om bord, sier Olsvik.

Pedersen tiltrer ved årsskiftet.

Relatert innhold