Norsk forskning sammen om internasjonal konferanse

De har god tid til å forberede seg, Nofima og de fire andre institusjonene som inviterer til konferanse om fiskeernæring og fôr i 2012. I overkant av 500 forskere fra hele verden er ventet til Molde for å formidle sin nyeste kunnskap på feltet.

– Det blir veldig spennende for oss å arrangere en så stor og anerkjent konferanse, sier sjef for den nasjonale organisasjonskomitéen, Ståle Refstie i Nofima/APC. Nofima søkte om arrangementet sammen med Aquaculture Protein Centre (APC), NIFES, Norges veterinærhøgskole (NVH) og Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB).

Den internasjonale konferansekomitéen valgte i sommer disse norske forskningsmiljøene til å arrangere det 15. i rekken av det ”Internasjonale symposiet for fiskeernæring og fôring” (ISFNF). I tillegg har flere sponsorer fra næringslivet meldt sin interesse for å være med å støtte opp om konferansen.

ISFNF går av stabelen annethvert år verden over, og ble i sommer avholdt i Florianópolis i Brasil, mens Beijing er vertsby i 2010. Konferansen regnes for å være det viktigste møtestedet for forskere og FoU-fokuserte selskaper innen fôr og fôring av fisk. – Å få tildelt arrangøroppgaven er en fjær i hatten for oss, og det gir en fin mulighet til å profilere oss selv og Norge, sier Refstie. – Dette blir også en pangavslutning for APC, som i 2012 har jobbet i sine tildelte ti år som Senter for fremragende forskning, og vil ha en masse resultater å vise frem.

Molde er et naturlig valg for å huse konferansen, med sin imponerende natur, gode konferansefasiliteter og sentrale beliggenhet i et av Norges største oppdrettsfylker. Herfra er det heller ikke langt til Nofimas forskningsstasjoner på Sunndalsøra og Averøy, som vil være verd et besøk under konferansen.

 Ernæring og fôrteknologi  

Relatert innhold