Hva gjør sjømat for helsa di?

Mange vet at fisk er sunt, men hvorfor er sjømat så gunstig for helsa? Nofima har på oppdrag fra Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) laget en brosjyre om temaet. Last ned brosjyren her!

"Hav og helse" er tittelen på den nye brosjyren som blir presentert under "Trygg Mat Dagen" torsdag 14. august i Trondheim. Forsker Rune Larsen ved Nofima Marin, som har vært sentral i arbeidet med brosjyren, presenterer brosjyren på arrangementet.

– Formålet med brosjyren er å informere om positive helseeffekter og næringsinnhold i sjømat. Brosjyren er beregnet på mannen i gata og kan fritt lastes ned fra nettet, forteller Larsen.

Brosjyren tar for seg sjømatens forebyggende effekt på hjerte- og karsykdommer og andre sykdommer, og gir oversikter over innhold av fett, næringsstoffer, vitaminer og mineraler i ulike slags fisk og skalldyr.

Myndighetene ønsker at folk skal spise mer fisk og skalldyr, og håpet er at denne brosjyren kan bidra til økt forbruk av disse matvarene.

Relatert innhold