Vennligst bemerk, det er over 4 år siden denne artikkelen sist ble oppdatert!

Røsjø ny marin sjef

Camilla Røsjø (46) fra Oslo er ansatt som direktør for Nofima Marin i Tromsø. Hun kommer fra stillingen som assisterende direktør i samme organisasjon.

Røsjø er utdannet ernæringsfysiolog og har bakgrunn som instituttleder ved Norges veterinærhøyskole og som direktør ved Akvaforsk. Hun har doktorgrad i fiskeernæring og har lang erfaring som leder og forsker innen akvakultur- og fiskeriforskning. Røsjø har inngående næringskunnskap gjennom sitt virke som forsker og gjennom styreverv i flere selskap i havbruksnæringen.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt i jobben. Dette første halvåret etter Nofima-fusjonen har fortalt meg at det nye selskapet har et voldsomt potensial dersom vi gjør tingene riktig. Som Europas største næringsrettede forskningskonsern innen fiskeri- og havbruk har vi alle muligheter til å inneha en internasjonal lederposisjon på mange felt, og det inspirerer meg. Det blir også spennende å se hva synergiene med landbruksforskningen kan føre til, jeg tror det kan bli veldig interessant for begge næringer, sier Røsjø.

Konsernsjef Ørjan Olsvik er glad for at Camilla Røsjø tok utfordringen.

– Camilla er en meget kompetent forsker og leder, vi er heldige som har fått henne med oss i denne viktige posisjonen i selskapet, sier han.

Nofima er et næringsrettet forskningskonsern som skal øke konkurransekraften for matindustrien, herunder akvakultur-, fiskeri- og landbruksnæringen, gjennom forskning i verdensklasse og leveranser av verdiskapende tjenester. Selskapet er et resultat av sammenslåingen av Fiskeriforskning, Akvaforsk, Matforsk og Norconserv.

Nofima Marin ledes fra Tromsø og er det største av fire forretningsområder i Nofima, med om lag 260 ansatte fordelt på Tromsø, Ås, Sunndalsøra og Averøy.

Relatert innhold