Sykkelklubb med eget brød

På forsommeren lanseres et nytt økologisk brød i Stjørdal. Brødet er utviklet i samarbeid med Matforsk - Nofima Mat.

Nofima Mat har i lenger tid deltatt i et prosjekt om dyrking av økologiske kornsorter i Nord-Trøndelag. Samtidig var Sjørdal-Blinks sykkelgruppe på jakt etter ekstrainntekter til klubben. Dermed ble kontakten mellom sykkelgruppen og  Nofima Mat etablert. Reslutatet ble et økologisk, sunt og godt brød.

Fire sorter

– Dette er et økologisk og grovt brød, med 60% sammalt mel med alle de fire kornsortene. Økologisk olivenolje er en viktig ingrediens. Jeg synes det er spennende med økologiske kornsorter, først og fremst fordi det smaker bedre, sier baker- og konditormester Hans Helge Raae Olsen ved Nofima Mat. Han har bistått sykkelgruppa og Holm bakeri i utviklingsprosessen.

Sykkelselgere

Det er Stjørdal-Blink sykkelgruppe som er drivkraften bak brødet. De tok kontakt med det lokale bakeriet Holm Bakeri i Stjørdal og Nofima Mat. De har dessuten bidratt i utvikling av emballasjen. I forbindelse med lanseringen vil Stjørdal-Blink sykkelgruppes utøvere sykle hjem til folk og levere brødet. Senere kan Sykkelbrødet kjøpes hos alle de seks utsalgene til Holms bakeri og i de aller fleste dagligvarebutikker i Stjørdal.

 Råvare og prosess  

Relatert innhold