Stor interesse for nytt fôr

Fôrselskapet Blue Limit AS presenterte i dag et nytt fôr for rekelarver under den internasjonale fôrmessa VICTAM i Bangkok. Selskapet har sitt utspring i Nofimas forskningsmiljø i Bergen.

Det er over to år siden denne saken sist ble oppdatert.

Det nye fôret, som har fått navnet "Brilliant Blue", møtte stor interesse fra både rekelarveprodusenter og fôrprodusenter.

Erstatter krepsdyr

I rekeoppdrett får yngelen levende fôr etter klekking, i første omgang alger. Senere går den over på en blanding av alger og artemia – et krepsdyr som er vanlig å bruke til marine larver.

– Selskapet har ambisjon om å erstatte artemia i rekeklekkerier eller andre steder hvor fôret vårt kan være nyttig. "Brilliant Blue" fyller helt klart et behov i rekelarveproduksjon, sier Anders Aksnes, adm. dir. i Blue Limit og seniorforsker i Nofima (tidligere Fiskeriforskning).

Unike egenskaper

Rekelarver som har fått det nye fôret trives godt, og fôrpartiklene verken forurenser vannet eller absorberes under fôring.

En har også hatt gode resultater fra fôrforsøk, både med tanke på overlevelse og vekst hos rekelarvene, og synke- og fordelingsegenskapene til fôret.

Blue Limit springer ut fra Nofima og er finansiert av Sarsia Seed AS og Innovasjon Norge.

Relatert innhold