Vil teste unge voksne og barnefamilier

Nyhetssak Hva er grunnen til at unge voksne som bor alene ikke kjøper og spiser fisk? Og hva skal til for at barnefamilier spiser mer fisk til middag? For å knekke disse gåtene trenger Nofima hjelp, kanskje av deg.

Det er over to år siden denne saken sist ble oppdatert.

Nyhetssak

Hva er grunnen til at unge voksne som bor alene ikke kjøper og spiser fisk? Og hva skal til for at barnefamilier spiser mer fisk til middag? For å knekke disse gåtene trenger Nofima hjelp, kanskje av deg.

Mat fra havet er sunt og bra for helsa. Hvorfor spises det ikke mer sjømat når man stifter familie, ungene kommer og hverdagslivet slår inn for alvor?

Og hvorfor spiser de unge voksne som bor alene, og så lite fisk? Hva skal til for at disse husholdningene skal velge fisk i butikken?

Det ønsker nå forskere ved Nofima (tidligere Fiskeriforskning) å få svar på. Men til det trenger forskningsinstituttet din hjelp.

For å gjennomføre en undersøkelse trenger Nofima kontakt med voksne som bor for seg selv, og barnefamilier. Og de man søker er IKKE fiskeelskerne. Nei, de Nofima ønsker å få kontakt med er de som helst ikke velger fisk. Kanskje ikke liker fisk i det hele tatt.

Kunne du tenke deg å kaste lys over hvorfor folk ikke velger fisk, ja da kan du melde deg.

Meld deg som testperson!

Relatert innhold