Norsk fiskeriforvaltning er bedre enn mange skal ha det til, hevder forskningssjef Bent Dreyer i denne kronikken.
10. februar 2020
https://nofima.no/mening/aeres-den-som-aeres-bor/
Viser 31–40 av 76
10. februar 2020
Norsk fiskeriforvaltning er bedre enn mange skal ha det til, hevder forskningssjef Bent Dreyer i denne kronikken.
5. februar 2020
Ved å utvikle flere arter for oppdrett vil vi få kunnskap som gjør oss mer fleksible i å tilpasse oss uforutsigbare endringer og utfordringer i akvakultur. For eksempel klimaendringer, markedsendringer eller lakselusutfordringer. Kunnskapen som utvikles ved å ha flere arter i oppdrett vil på sikt kunne bidra til bedre forvaltning av naturlige bestander av disse artene.
6. januar 2020
Forbrukerne er mer opptatt av miljøhensyn og lettvint mat enn av at maten er god for helsa, viser vår ferskeste forbrukerundersøkelse. Men – vises dette igjen i hva vi faktisk kjøper?
20. desember 2019
Vi står ved inngangen til et nytt ti-år. Om få dager skal vi ta fatt på 20-tallet. Hvordan ser norsk lakseoppdrett ut i 2030. Svaret får vi om ti år, men jeg skal likevel driste meg å spå fire trender innenfor denne viktige næringen de ti neste årene.
27. november 2019
Omsetningen av fersk hvitfisk i Råfisklagets distrikt har to store utfordringer: ressurskriminalitet av typen «storhundra», og variabel kvalitet på landet råstoff.
25. november 2019
Det blir for enkelt å avskrive forskning basert på finansieringskilden. Det bør være innholdet i forskningen som kritiseres.
25. november 2019
Digitalisering av matindustrien kan bidra til en grønnere klode, en sunnere befolkning og bedre matopplevelser for deg og meg.
2. oktober 2019
Hva er det som gjør at hundre forskere fra 17 forskjellige nasjoner samles i tre dager for å snakke om fiskeslim? Hva har dette med fiskens helse og velferd å gjøre? Svaret er faktisk, – nesten alt!
13. september 2019
I seks generasjoner har familien til Ole Olsen i Sund i Lofoten levd av tørrfisk. Utsiktene synes lyse når familien Olsen nå er i gang med å utvikle selskapet SUFI AS videre. Også lokalsamfunnet nyter godt av ringvirkningene hjørnesteinsbedriften skaper, viser tall fra pågående ringvirkningsanalyse i tørr- og saltfisknæringen som gjennomføres av Nofima.
27. august 2019
En ny studie har beregnet nytte og kostnader for Tromsø-regionen av dette. Lokalt eierskap til havbruksselskapene er trolig avgjørende for at regnestykket skal gå i pluss.
Viser 31–40 av 76