Digitalisering av matindustrien kan bidra til en grønnere klode, en sunnere befolkning og bedre matopplevelser for deg og meg.
25. november 2019
https://nofima.no/mening/digitaliseringen-kan-gi-bedre-mat/
Viser 31–40 av 70
25. november 2019
Digitalisering av matindustrien kan bidra til en grønnere klode, en sunnere befolkning og bedre matopplevelser for deg og meg.
2. oktober 2019
Hva er det som gjør at hundre forskere fra 17 forskjellige nasjoner samles i tre dager for å snakke om fiskeslim? Hva har dette med fiskens helse og velferd å gjøre? Svaret er faktisk, – nesten alt!
13. september 2019
I seks generasjoner har familien til Ole Olsen i Sund i Lofoten levd av tørrfisk. Utsiktene synes lyse når familien Olsen nå er i gang med å utvikle selskapet SUFI AS videre. Også lokalsamfunnet nyter godt av ringvirkningene hjørnesteinsbedriften skaper, viser tall fra pågående ringvirkningsanalyse i tørr- og saltfisknæringen som gjennomføres av Nofima.
27. august 2019
En ny studie har beregnet nytte og kostnader for Tromsø-regionen av dette. Lokalt eierskap til havbruksselskapene er trolig avgjørende for at regnestykket skal gå i pluss.
20. august 2019
Tirsdag åpner Aqua Nor i Trondheim. Selv om klimapanelet ikke peker på havbruk som en løsning, er FNs matvareorganisasjon tydelige på at havbruk må gi et større bidrag til den globale proteinproduksjonen.
19. august 2019
Det snakkes om lukkede anlegg på land som den store løsningen for oppdrettslaksen. Men her må vi skynde oss langsomt – og passe på at fiskens velvære står i sentrum for utviklingen.
12. august 2019
Verdens befolkning øker. Derfor må vi produsere mer mat. Det krever at vi beslaglegger større produksjonsareal. Mange peker derfor på at det store blå havet kan gi oss mye mer velsmakende og næringsrik menneskemat. Det høres logisk ut, men det vil være utfordrende. Den veien er allerede brolagt med mange konflikter. Kløkt og prioriteringer kreves for å øke matproduksjonen til havs.
7. august 2019
Inntjening og restråstoff – kan vi dominere like mye som på olje, akvakultur og langrenn?
6. august 2019
For 2019 ble det delt ut rekrutteringskvoter til 10 fiskere, av 126 som søkte. Nå forslår regjeringen en ny ordning, med kvotebonus til 5 yngre fiskere årlig.
22. juli 2019
Tilgang på sjøareal er sentralt for den videre utviklingen av norsk havbruksnæring. Kan innføring av «marine industriparker» være et alternativ i den fremtidige arealplanleggingen av sjøområder? Større planområder eller auksjon av «areal-blokker» er andre alternativer som kanskje kan gi mer areal til havbruk.
Viser 31–40 av 70