Netthandel av matvarer har skutt fart i disse korona-tider. Men er dette en trend som kommer til å vare?
30. juni 2020
https://nofima.no/mening/kronikk-mathandel-pa-nett-etter-korona/
Viser 11–20 av 70
30. juni 2020
Netthandel av matvarer har skutt fart i disse korona-tider. Men er dette en trend som kommer til å vare?
7. juni 2020
En ny bærekraftstandard for norske fiskerier – Norwegian Responsible Fisheries Management (NRFM) – er i ferd med å ta form. Men vi har jo allerede MSC, hva skal vi med en til?
4. juni 2020
Nesten 70 prosent av norske restauranter dropper sjømat på barnemenyen. Det viser en undersøkelse fra Norges sjømatråd. Hvorfor blir ikke barn tilbudt mer sjømat når de skal ut og hygge seg?
27. mai 2020
Alle store konferanser og messer er avlyst på grunn av korona-viruset. I mellomtiden produseres det ny kunnskap for fiskerinæringene som skulle vært formidlet på Nor-Fishing og andre arenaer. Formidlingen må ikke stoppe, og derfor er det bedre med en forsker på skjermen enn ingen på talerstolen.
21. mai 2020
Dette vil spare både tid og ressurser under koronakrisen – og i tiden etter, skriver Nofimas adm. dir. Øyvind Fylling-Jensen i et innlegg i Aftenposten.
19. mai 2020
Når fiskekjøperne som oftest ikke reduserer prisen for fisk av dårlig kvalitet, og sjelden betaler ekstra for fisk av topp kvalitet, blir resultatet at kystflåten lander store andeler skadd fisk. Når markedet ikke fungerer, kan vi da regulere oss til bedre kvalitet?
11. mai 2020
Vi lever i en tid med store endringer. Det er usikkert hvordan koronakrisen vil påvirke samfunnet i årene som kommer, men allerede nå ser vi at konsekvensene er mange og omfattende. Det er endringer i måten vi samhandler på, i reiseaktivitet og i globale forsyningskjeder. Endringer vi også merker i matproduksjonen. Her er ni trender som jeg anser vil påvirke norsk og internasjonal matproduksjon.
29. april 2020
Å finne mark i fisk er ikke akkurat appetittskjerpende. Men det går an å unngå at den nokså vanlige, parasittiske rundormen kveis havner på tallerkenen.
24. april 2020
Mitt råd til bedriftene er derfor å satse på mulighetene som ligger der, fremfor å redusere all fremtidsrettet aktivitet. Konsekvensene av å redusere forskning og utvikling vil bli enda verre enn de vi har sett til nå.
21. april 2020
Tall for påvirkning på miljø, samfunn og økonomi er samlet på nett, men det er vanskelig å konkludere om næringen er bærekraftig.
Viser 11–20 av 70