Arkiv for «Meninger»

Viser 1–7 av 7

Ja til mer av kylling og laks

Laks og kylling er vanlige retter på norske middagsbord. Men for hver pakke filet vi kjøper i butikken, blir bein, skinn, hode og innvoller liggende igjen på fileteringsfabrikken. Vil du kjøpe det også?

Den perfekte nye næringen for Svalbard

For knappe fem år siden hadde nesten ingen her til lands hørt om snøkrabbe. I 2017 fanget norske krabbefiskere 3.000 tonn. Midt i smørøyet for å oppnå optimal lønnsomhet og utnyttelse av denne arten for sjømatnasjonen Norge, ligger Longyearbyen, skriver forskningssjef Ragnhild Dragøy Whitaker og seniorforsker Sten Siikavuopio i Nofima.

Godt nytt kvalitetsår?

Fjoråret ble avsluttet med en klassisk norsk fiskeridebatt – om råstoffkvalitet. Kvalitet ble raskt glemt. I stedet gikk debattantene over til å løfte frem egen fortreffelighet og krangle om hva som er best – ferskt eller frosset råstoff fra kyst eller hav, i nord eller sør. Men langt unna skyttergravene skjedde det oppløftende teknologiske gjennombrudd, som kan være med på å løfte kvaliteten i 2018 – både på frosset og ferskt råstoff.

Sakte-slog!

Restråsto , verdiskaping, sirkulærøkonomi, mindre kasting og så videre. Men hva skjer? Skjer det noe i det hele tatt? Hvorfor går det så sakte?

Viser 1–7 av 7