Arkiv for «Meninger»

Viser 1–10 av 70

Nordmenn kan deles inn i fem forbrukergrupper. Hvem er du?

Hva bør vi spise – og hvordan skal vi fristes til å velge det som er best for oss og for planeten? Vi vet at vi ikke bør kaste mat og vi vet at vi bør spise mer grønnsaker, men vi er mange som ikke gjør som vi bør. Forskere stiller derfor spørsmålet: Hva skal til for å få oss til å ta de valgene som er bra for oss og for planeten?

Avl kan gi oppdrettsreker bedre helse

Vi har brukt genomteknologi for å styrke den hvite stillehavsrekens resistens mot White Spot Syndrome Virus (WSSV), en alvorlig sykdom som påvirker rekeindustrien globalt. Ved å bruke genomisk seleksjon har vi påvist at vi raskt kan høyne nivået på sykdomsresistens hos hvit stillehavsreke.

Mer miljøvennlig laks

Det finnes allerede gode løsninger som kan sørge for mindre klimagassutslipp fra lakseeksport. Utfordringen er å få kundene til å akseptere disse, skriver kronikkforfatterne.

Digitalisering øker kvaliteten på forsøk

Vi må forstå fortiden, adressere nåtiden og kunne forutse fremtiden. For å oppnå dette er det grunnleggende at vi digitaliserer akvakulturforskningen og næringen.

KRONIKK: Etisk fangst

I dyrevernloven heter det at «dyr ikke skal lide unødig» – men hva betyr dette i fiskeriene?

Med offentlige midler kan målet om soyafritt oppdrettsfôr raskere nås

En rekke organisasjoner og politiske partiet tar til orde for å redusere klimaavtrykket og miljøbelastningen ved bruk av soya. Blant dem er Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og MDG som nylig ga ut rapporten «Fire samfunnsoppdrag for en rettferdig grønnvekst». Partiene vil gjøre Norge uavhengig av soya og skape norsk fôrproduksjon til et industrieventyr. Raskeste vei til målet er med offentlige forskningsmidler som kommer alle selskapene til gode.

Viser 1–10 av 70