Arkiv for «Meninger»

Viser 1–10 av 31

Franske forbrukere vurderer laksekjøp med app

Franskmenn bruker stadig oftere mobilapper for å orientere seg om matprodukter de vurderer å kjøpe. Oppslagsverk som er såkalt nøytrale og hvor alle kan legge inn matvarer, kan skape nye og uvante utfordringer for norske lakseprodusenter.

Hvordan øke salg av sjømat i Norge?

De siste årene har sjømatkonsumet i Norge gått kraftig ned. Nedgangen har vært spesielt stor for laks og torsk, som er de dominerende artene i norsk dagligvarehandel. I forbindelse med dette har Nofima ønsket å undersøke hvordan norsk dagligvarehandel jobber med sjømatkategorien, og identifisere potensielle muligheter og barrierer for økt salg av sjømat i denne kanalen.

Jordbær – smaken av sommer

Endelig er de norske jordbærene her. De som smaker av sommer. Hvordan sommeren egentlig smaker har Nofimas smaksdommere kartlagt.

Hva bør vi egentlig spise?

Bærekraft er et begrep som omfatter både matproduksjon og konsum av maten vi produserer. Det er derfor viktig å ta hensyn til begge deler når en snakker om planeten og helsen vår.

Laks på land?

Her er fem grunner til å være betinget optimist til oppdrett på land.

Kulinarisk bakemagi – autolyse

Bakerens viktigste ingrediens er melet. Uten melet hadde vi vært arbeidsløse alle vi som jobber i bakerbransjen, møllerbransjen og innen cerealforskningen.

Viser 1–10 av 31