Arkiv for «Meninger»

Viser 1–10 av 47

Hvorfor kan vi ikke bare drive oppdrett av laks? Må vi ha flere arter i oppdrett?

Ved å utvikle flere arter for oppdrett vil vi få kunnskap som gjør oss mer fleksible i å tilpasse oss uforutsigbare endringer og utfordringer i akvakultur. For eksempel klimaendringer, markedsendringer eller lakselusutfordringer. Kunnskapen som utvikles ved å ha flere arter i oppdrett vil på sikt kunne bidra til bedre forvaltning av naturlige bestander av disse artene.

Lakseoppdrett det neste ti-året

Vi står ved inngangen til et nytt ti-år. Om få dager skal vi ta fatt på 20-tallet. Hvordan ser norsk lakseoppdrett ut i 2030. Svaret får vi om ti år, men jeg skal likevel driste meg å spå fire trender innenfor denne viktige næringen de ti neste årene.

Er auksjon løsningen?

Omsetningen av fersk hvitfisk i Råfisklagets distrikt har to store utfordringer: ressurskriminalitet av typen «storhundra», og variabel kvalitet på landet råstoff.

Digitaliseringen kan gi bedre mat

Digitalisering av matindustrien kan bidra til en grønnere klode, en sunnere befolkning og bedre matopplevelser for deg og meg.

Et sleipt velferdstilbud

Hva er det som gjør at hundre forskere fra 17 forskjellige nasjoner samles i tre dager for å snakke om fiskeslim? Hva har dette med fiskens helse og velferd å gjøre? Svaret er faktisk, – nesten alt!

Tørrfisk – en suksesshistorie

I seks generasjoner har familien til Ole Olsen i Sund i Lofoten levd av tørrfisk. Utsiktene synes lyse når familien Olsen nå er i gang med å utvikle selskapet SUFI AS videre. Også lokalsamfunnet nyter godt av ringvirkningene hjørnesteinsbedriften skaper, viser tall fra pågående ringvirkningsanalyse i tørr- og saltfisknæringen som gjennomføres av Nofima.

Viser 1–10 av 47