Breddebiologen

Morfar var aldri spesielt begeistret for at barnebarnet pirket ut øynene på fisken de hadde fanget, og la de på sprit – i vodkaen hans. Men egentlig fant ikke Sissel Beate Rønning ut av sin egen lidenskap for biologi før hun ble voksen.

Det er over to år siden denne saken sist ble oppdatert.

Kontaktperson
Portrettbilde av Sissel Rønning
Kontaktperson
Portrettbilde av Merete Kaspersen
Merete Kaspersen

HR Rådgiver
Tlf.: +47 902 90 036
merete.kaspersen@nofima.no

Et av hennes største fortrinn er den udiskutable evnen til å ta tenning. Cellebiologen lar seg lett engasjere av ny tematikk og prosjekter, og har derved den bonusen at hun har fått jobbe med svært mye forskjellig.

– Den absolutt artigste fasen i arbeidet er når du setter deg ned og begynner å stable sammen funnene dine slik at du kan se konturene av resultatet, forklarer hun.

Støttende arbeidsmiljø

– Det mest overraskende rent personlig for meg etter at jeg begynte å jobbe på Nofima, handler om hvor mye selvtilliten min har økt. Noe av det skyldes nok om at man blir tryggere med alderen, men for min del har det å komme inn i et miljø som utelukkende er interessert i at du skal lykkes, og gjerne bidrar på veien, vært spesielt givende. Her opplever jeg å få solid støtte både fra ledelsen og øvrige kollegaer.

Sissel kom til Nofima fra helsevesenet, hvor hun jobbet som postdoktor ved Institutt for patologi ved Rikshospitalet, Oslo universitetssykehus.

Fortsatt opplever hun å jobbe i et ambisiøst miljø, men hvor samarbeid er nøkkelen for å få utviklet mest mulig nyttig og anvendt forskning.

Spennende

Prosjektet som hun selv holder fram som det mest spennende hun har fått delta på til nå, er i ferd med å havne ute hos forbrukeren som et ferdig produkt. Her har hun fått kombinere sin matforskning med sin erfaring fra Rikshospitalet.

– Det handler om eggeskallmembran som helbreder av sår. Et firma har nå utviklet et pulver som testes på mennesker i England og som forventes snart å være i handelen. Middelet er spesielt tiltenkt pasienter med kroniske sårlidelser. Det å ha vært med og bidratt til noe som forhåpentligvis vil kunne gjøre hverdagen litt enklere for de med alvorlig sykdom, er godt å tenke på. Pluss at prosjektet i seg selv har vært både spennende og lærerikt, sier Sissel Beate Rønning.

MIN KARRIEREVEI

SISSEL BEATE RØNNING (f. 1976)

1992 – 1995 Videregående skole, Allmennfaglig retning KVT Trondheim

1995 Cambridge Advanced English, Sussex Downs College, UK

1996 Cambridge Proficiency English, Sussex Downs College, UK.

1996 – 2000 Siv. Ing. Genteknologi. UiTø

2001 – 2005 PhD Bioteknologi UiO/ Veterinærinstituttet.

2005-2006 Forsker ved Veterinærinstituttet, Seksjon for Fôr og næringsmiddelmikrobiologi

2007-2011 Post.Doc ved Institutt for Patologi, Rikshospitalet, UiO

2011-2015 Post.Doc Nofima AS, Divisjon Mat, Avd. for Råvare og Prosessoptimalisering

2014-d.d. Forsker Nofima AS, Divisjon Mat, Avd. for Råvare og Prosessoptimalisering

Øyeblikket som definerte karriereveien:

Som ungdom var overbevist om at jeg skulle bli fysiker, helt til jeg besøkte biofysikerne ved NTNU. Da skjønte jeg at det var jo biologien som var morsom! Der og da jeg bestemte meg for å bli sivilingeniør med fordypning i genteknologi ved Universitetet i Tromsø.