Pakkehallen
Nofima har solid kompetanse på interaksjonen mellom produktet og emballasjen. Vi bistår gjerne med direkte problemstillinger innen blant annet valg av emballasje, pakketeknikk og holdbarhet.
Vi tilbyr
- Skreddersydde kurs innen emballering
- Uttesting av pakkemetoder (vakuumpakking og gasspakking)
- Testing og råd om valg av filmer og folie
- Holdbarhetstesting i klima/kjølerom
Emballasjen er en vesentlig del av det ferdige produktet, med stor betydning for holdbarhet, valg av distribusjonsløsning og hvordan produktet fremstår for forbruker. Normalt foregår pakkeforsøkene internt i bedriftene, med den konsekvens at ordinær produksjon blir stanset for å utføre forsøkene.
Spørsmål knyttet til regelverk og reguleringen av matkontaktmaterialer håndteres av Emballasjekonvensjonen (EK)
Utstyr:
- Termoformer (dyptrekker) for både vakuum, skin og modifisert atmosfærepakking
- Skålpakkemaskin for både vakuum, skin og modifisert atmosfærepakking
- Horisontal flowpack maskin
- Posepakkermaskin
- Instrumenter for analyser av barriereegenskaper koblet til vanndamp, oksygen og karbondioksid
- Zetasizer og Inkjet-printer for bruk ved aktiv og intelligent emballering
- To lysrom: romtemperatur og kjølerom.
Matverkstedene på Ås
Pakkehallen er en del av Nofimas matverksted på Ås, som for øvrig består av bakeri, vegetabilhall, fiskehall, kjøtthall og patogen prosesshall. Disse hallene er en arena for forskning, innovasjon, produktutvikling, kurs, nettverk og undervisning. Hallene inngår i Matpiloten.
Nasjonal forskningsinfrastruktur
Nofimas prosesshaller på Ås er en del av den nasjonale forskningsinfrastrukturen FoodPilotPlant Norway. Den omfatter også prosessfasilitetene på NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet).