Kjøtthallen på Ås

Nofimas kjøtthall står til disposisjon for våre kunder, og har utstyr for de fleste prosesser innen foredling av kjøtt.

Kontaktperson
Portrettbilde av Tom Christen Johannessen

Hos oss kan din bedrift få hjelp til produksjon av de fleste typer kjøttvarer som for eksempel pølser, kjøttkakeprodukter, skinker, bacon og spekemat.

Sammen med forskere og fagkyndige kan din bedrift tilegne seg mer kunnskap om råvarer, produksjonshygiene, holdbarhet og lagring.

Utstyr i kjøtthallen

·         Hurtighakkere, 10 – 65 liter med gode styringsfunksjoner
·         Mikrokutter for emulsjoner
·         Kverner
·         Blandemaskiner, 5 – 80 liter med vakuum
·         Pølsestoppere
·         Formemaskin for kakeprodukter
·         Båndsteikemaskin og annet steikeutstyr
·         Maskiner for injisering av saltlake, med ulik nåletykkelse
·         Koke-/røykeskap og klimaskap
·         NIR-skanner for direkte on-line måling av kjemisk innhold, kjøttkvalitet og temperatur
·         Kjøle- og fryserom for styrt lagring.

Matverkstedene på Ås

Kjøtthallen er en del av Nofimas matverksted på Ås, som for øvrig består av bakeri, vegetabilhall, fiskehall, pakkehall og patogen prosesshall. Disse hallene er en arena for forskning, innovasjon, produktutvikling, kurs, nettverk og undervisning.

Nasjonal forskningsinfrastruktur

Nofimas prosesshaller på Ås er en del av den nasjonale forskningsinfrastrukturen FoodPilotPlant Norway. Den omfatter også prosessfasilitetene på NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet).

Les mer om:

Relatert innhold

  • Nyheter