Kjøtthallen

Nofimas kjøtthall står til disposisjon for våre kunder, og har utstyr for de fleste prosesser innen foredling av kjøtt.

Kontaktperson
Portrettbilde av Tom Christen Johannessen
Kontaktperson
Portrettbilde av Jens Petter Wold
Jens Petter Wold

Seniorforsker
Tlf.: +47 959 79 749
jens.petter.wold@nofima.no

I tillegg til forsknings-oppdrag, kan vi tilby:

  • Produktutvikling
  • Produksjonsforbedring
  • Prøveproduksjon
  • Kvalitetsmålingsmetoder
  • Sensoriske tester
  • Kurs og seminarer

Hos oss kan din bedrift få hjelp til produksjon av de fleste typer kjøttvarer som for eksempel pølser, kjøttkakeprodukter, skinker, bacon og spekemat.

Sammen med forskere og fagkyndige kan din bedrift tilegne seg mer kunnskap om råvarer, produksjonshygiene, holdbarhet og lagring.

Utstyr i kjøtthallen:

  • Hurtighakkere, 10 – 65 liter med gode styringsfunksjoner
  • Mikrokutter for emulsjoner
  • Kverner
  • Blandemaskiner, 5 – 80 liter med vakuum
  • Pølsestoppere
  • Formemaskin for kakeprodukter
  • Båndsteikemaskin og annet steikeutstyr
  • Maskiner for injisering av saltlake, med ulik nåletykkelse
  • Koke-/røykeskap og klimaskap
  • Kjøle- og fryserom for styrt lagring
  • Spektroskopiske instrumenter for direkte in-line måling av kjemisk innhold, kjøttkvalitet og temperatur. Her inngår bl.a. NIR og Raman, også håndholdte instrument.

Matverkstedene på Ås

Kjøtthallen er en del av Nofimas matverksted på Ås, som for øvrig består av bakeri, vegetabilhall, fiskehall, pakkehall og patogen prosesshall. Disse hallene er en arena for forskning, innovasjon, produktutvikling, kurs, nettverk og undervisning. Hallene inngår i Matpiloten.

Nasjonal forskningsinfrastruktur

Nofimas prosesshaller på Ås er en del av den nasjonale forskningsinfrastrukturen FoodPilotPlant Norway. Den omfatter også prosessfasilitetene på NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet).

Les mer om:

Relatert innhold

  • Nyheter