Våre medarbeidere på Fôrteknologisenteret er grundige og kunnskapsrike. Foto: Bjørn Erik Larsen
Våre medarbeidere på Fôrteknologisenteret er grundige og kunnskapsrike. Foto: Bjørn Erik Larsen

Fôrteknologisenteret

I vårt anlegg kan vi tilby de beste løsningene for å utvikle og teste nye ingredienser og fôr. Vi har høy kunnskap om teknologi og råvarer, og solid forskningskompetanse.

Kontaktperson
Portrettbilde av Odd Helge Romarheim
Odd Helge Romarheim

Leder/ Forsker Fôrteknolog
Tlf.: +47 917 23 867
Odd.H.Romarheim@nofima.no

Vi tilbyr:

  • Produksjon av forsøksfôr
  • Testing av nye ingredienser
  • Utvikling av fôr til nye oppdrettsarter
  • Optimalisering av prosesser
  • Testing av fysisk fôrkvalitet i vårt laboratorium
  • Alt fra prosessering av ingredienser til biologiske forsøk med fisk

Fôrteknologisenteret har tett samarbeid med industrien med oppdrag fra både nasjonale og internasjonale kunder. Blant våre største kunder er ingrediensleverandører og produsenter av tilsetningsstoffer, fiskeoppdrettere, fôrprodusenter og utdannings- og forskningsinstitusjoner.

Infrastrukturen som finnes ved Fôrteknologisenteret er også sentralt i «Aquafeed Technology Centre». Dette er en nasjonal forsknings- og utviklingsplattform finansiert av Norges forskningsråd, som Nofima har etablert i samarbeid med Universitetet i Bergen og Norce.

Prosessering

Med vårt prosessutstyr er det mulig å fremstille både små og mellomstore fôrproduksjoner og å gjennomføre kontrollerte prosesseringsstudier. Vi er en uavhengig aktør og alle oppdrag behandles konfidensielt.

Nofima sitt Fôrteknologisenter har kunnskap og infrastruktur til å utvikle fremtidens ingredienser og fiskefôr. Behovet for nye og bærekraftige råvarer er stort. Oppdatert kunnskap og infrastruktur er derfor essensielt for å forske på og utvikle nye råvarer og fôr, og for at resultatene skal være relevante for sluttbrukeren.

Hele verdikjeden

Nofima kan ta hånd om alt fra prosessering av ingredienser til biologiske forsøk med fisk. Utvikling av ingredienser og fôr krever tverrfaglig kompetanse innen blant annet ingrediensprosessering, fôrteknologi, ernæring og produktkvalitet. Denne kompetansen finnes i Nofima og det er gjennom forståelse av hele verdikjeden vi kan øke utnyttelse av eksisterende og nye fôrråvarer.

Nye fôr

I tillegg til forsøksfôr for laksefisk, så kan vi utvikle alt fra larvefôr til spesialfôr. Eksempler på spesialfôr er fôr til arter som krabbe, hummer, kråkebolle og leppefisk.

Besøksadresse:

Nofima Fôrteknologisenteret
Kjerreidviken 16
NO-5141 Fyllingsdalen

Postadresse:

Nofima AS
Postboks 1425 Oasen
NO-5844 Bergen

Les mer om:

Relatert innhold

  • Nyheter
  • Filer og lenker