Nofima er din nøytrale samarbeidspartner og vi tilbyr både erfaringsbasert kunnskap og relevant forskning.

Bakeriet på Ås

Vi har et velutstyrt fullskalabakeri med solide analysemuligheter.

Kontaktperson
Portrettbilde av André Løvaas
André Løvaas

Baker
Tlf.: +47 920 97 976
andre.lovaas@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Ann Katrin Holtekjølen
Vi er din nøytrale samarbeidspartner og kan tilby:
  • Erfaringsbasert kunnskap og relevant forskning
  • Råvarekunnskap
  • Omfattende mølleteknologi
  • Korn/cerealkjemi
  • En bred analyseplattform for funksjonelle egenskaper
  • Baketeknologi
  • Velutstyrt fullskala bakeri
  • Optimalisering og tilpasning av oppskrifter
  • Produktutvikling
  • Produktkvalitet
  • Fagkurs
  • Mulighet for skreddersydde løsninger etter behov og prosjektledelse

Bakeriet sammen med vår faglærte baker, våre forskere og ingeniører gir oss en bred og unik plattform for forskningsprosjekter og produktutvikling. Vi kan tilby norsk landbruk og matprodusenter i alle ledd i verdikjeden skreddersydde løsninger etter behov.

Mer detaljert omhandler dette spørsmål rundt bake- og deigegenskaper, protein- og glutenkvalitet, fysiske og kjemiske produktegenskaper (funksjonelle egenskaper) samt tekstur og smak på kvalitetsprodukter. Bakeriet er knyttet til møller, sikte- og prosesseringsutstyr. Dette utstyret gjør det mulig å utvikle nye og sunnere kornprodukter.

Eksempler på aktiviteter:

– Glutenfritt
– Brød med høyt innhold av fiber som har riktig kvalitet med fokus på cereal beta-glukan.
– Saltreduksjon
– Bruk av surdeig
– Alle produktkategorier innen bakerfaget.

Matverkstedene på Ås

Bakeriet er en del av Nofimas matverksted på Ås, som for øvrig består av kjøtthall, vegetabilhall, fiskehall og pakkehall. Disse hallene er en arena for forskning, innovasjon, produktutvikling, kurs, nettverk og undervisning.

[tb_google_map address=»Osloveien 1, 1430 Ås» height=»300px»]

Les mer om:

Relatert innhold

  • Nyheter