Til bakeriet hører også Bakeriet er knyttet til møller, sikte- og prosesseringsutstyr.

Bakeri og møller

Vi har et velutstyrt fullskalabakeri med solide analysemuligheter.

Kontaktperson
Portrettbilde av Ann Katrin Holtekjølen
Kontaktperson
Portrettbilde av Fredrik Andresen

Vi er din nøytrale samarbeidspartner og kan tilby:

  • Erfaringsbasert kunnskap og relevant forskning
  • Råvarekunnskap
  • Omfattende mølleteknologi
  • Korn/cerealkjemi
  • En bred analyseplattform for funksjonelle egenskaper
  • Baketeknologi
  • Velutstyrt fullskala bakeri
  • Optimalisering og tilpasning av oppskrifter
  • Produktutvikling
  • Produktkvalitet
  • Fagkurs
  • Mulighet for skreddersydde løsninger etter behov og prosjektledelse

Bakeriet sammen med vår faglærte baker, våre forskere og ingeniører gir oss en bred og unik plattform for forskningsprosjekter og produktutvikling. Vi kan tilby norsk landbruk og matprodusenter i alle ledd i verdikjeden skreddersydde løsninger etter behov.

Mer detaljert omhandler dette spørsmål rundt bake- og deigegenskaper, protein- og glutenkvalitet, fysiske og kjemiske produktegenskaper (funksjonelle egenskaper) samt tekstur og smak på kvalitetsprodukter.

Møller, sikte- og prosesseringsutstyr er knyttet til bakeriet. Dette utstyret gjør det mulig å utvikle nye og sunnere kornprodukter, og er sentralt i utviklingen av nye plantebaserte produkter.

Eksempler på aktiviteter

  • Glutenfritt
  • Brød med høyt innhold av fiber som har riktig kvalitet med fokus på cereal beta-glukan.
  • Saltreduksjon
  • Bruk av surdeig
  • Alle produktkategorier innen bakerfaget
  • Utvikling av ulike typer plantebaserte produkter.

Utstyr i bakeriet og møllerommet

  • Deigblandere
  • Diverse bakerovner
  • Brødkutter
  • Vifteovn
  • Ekstruderer
  • Pinnemølle
  • Kulemølle
  • Flakepresse
  • Siktemaskin
  • Avskalker
  • Rullemølle
  • Kliskraper
  • Stenmølle

Matverkstedene på Ås

Bakeriet og møllene er en del av Nofimas matverksted på Ås, som for øvrig består av kjøtthall, vegetabilhall, fiskehall, pakkehall og patogen prosesshall. Disse hallene er en arena for forskning, innovasjon, produktutvikling, kurs, nettverk og undervisning. Hallene inngår i Matpiloten.

Nasjonal forskningsinfrastruktur

Nofimas prosesshaller på Ås er en del av den nasjonale forskningsinfrastrukturen FoodPilotPlant Norway. Den omfatter også prosessfasilitetene på NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet).

Les mer om:

Relatert innhold

  • Nyheter