Gå til hovedinnhold

I vårt sensoriske senter beskriver vårt trente dommerpanel alle typer mat, drikke og Non-Food med egenskaper tilknyttet produktets utseende, smak, lukt og tekstur

Sist oppdatert

Read in English

Denne aktiviteten er tett koblet til Nofimas sensoriske forskning innen smaksopplevelse hos ulike forbrukergrupper og ulike faktorer som motiverer for sunne og bærekraftige matvalg.

Koblingen til forskning sikrer at vi er oppdatert på det nyeste innen metodebruk og utstyr.  Sensorisk analyse er et viktig verktøy både ved industriell produktutvikling og i forskningsprosjekter. 

Infrastruktur og ekspertise:

  • 10 trente sensoriske dommere 
  • Sensorisk ekspertise som følger prosjekter fra A til Å 
  • Et velutstyrt kjøkken som muliggjør kontrollerte betingelser for tilberedning av prøver 
  • Smaksbåser med digital innsamling av data 
  • Utstyr for biometriske tester
  • Diskusjonsrom med video-overvåkning (ved behov) 

Vi tilbyr: 

  • Analyseoppdrag med bruk av Nofimas trenede dommere i sensorisk laboratorium  
  • Råd og opplæring for sensoriske panel, panelledelse og bruk av aktuell programvare  
  • Statistisk programvare PanelCheck (for analyse av sensoriske data) og ConsumerCheck (for analyse av forbrukerdata) utviklet av Nofima. Vi kan gi råd om bruk. Dette kan gi kundene ny innsikt. 

Bildegalleri

Spørsmål og henvendelser

Besøksadresse

Nofima AS
Osloveien 1
1433 Ås