Related content

  • CV
  • Scientific publications
  • Other publications

Biography Ida Synnøve Bårvåg Grini

Education · Master Public Health Nutrition, Oslo and Akershus university college of applied sciences · Bachelor in nutrition, health and environment at Høgskolen i AkershusProject management at Norwegian School of Management BI, Oslo · Nutrition adviser in The Norwegian Heart and Lung Patient Organization (LKH) · Nutrition adviser in the Norwegian association for nutrition and health (LHL) · Project leader LHL’s Corporate Health Network · Lecturer in nutrition, The University in Oslo UiO (on going) · Work area · Project management · Communicate nutrition both in Nofima and towards the industry · Contact towards the authorities · Collaboration with similar workplaces · Development of the nutrition-field Food and Health · Contact-point towards the Norwegian Food Safety Authorities in the matter of labelling of foods · Assist research projects in Food and Health · Contribute to the media

Ida Synnøve Bårvåg has 47 other publications in Cristin:

Skipnes, Dagbjørn; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Rosnes, Jan Thomas; 2016: Næringsrik ferdigmat

Arnesen, E.K; Lamglait, A.; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2016: Interdisciplinary action on salt to improve public health: The Norwegian Salt Partnership.

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Risvik, Einar; Ueland, Øydis; 2016: The meal in the community room – Lunch as a social structure for the active elderly.

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Ueland, Øydis; 2016: Active elderly and their food habits and physical activity.

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2016: Det uerstattelige saltet – hvordan redusere saltet i befolkningen og hvorfor.

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2016: Changing food habits among active elderly

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2016: Matvaner hos aktive eldre - forelesning 2016

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2016: Proteiner og helsefaktoren

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Risvik, Einar; Ueland, Øydis; 2016: Lunch as a social structure for the active elderly

Rosnes, Jan Thomas; Skipnes, Dagbjørn; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2016: Industrial thermal processed meat stew had similar nutritional values as homemade

Ofstad, Ragni; Veiseth, Eva; Hersleth, Margrethe; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2015: Det uerstattelige saltet

Dalen, Gunhild Akervold; Granli, Britt Signe; Olsen, Nina Veflen; Longva, Åshild; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2015: Økologisk mat i storhusholdninger - utfordringer og muligheter

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2015: Næringsdeklarering for reinsdyrprodusenter

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2015: Storhusholdning og barnehager som ønsker å tilby økologisk vegetarmat

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2015: Aktive eldre og deres matvaner

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2015: Fett og helse

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2015: The role of dairy products in a healthy sustainable diet

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2015: Workshop A Taste of the Future

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Longva, Åshild; 2015: Matinformasjon

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Kirkhus, Bente; Lauriane, Demonteil; Sahlstrøm, Stefan; Almli, Valerie Lengard; 2015: POSTPRANDIAL SATIETY PERCEPTION OF OAT AND WHEAT PORRIDGES IN RELATION TO VISCOSITY

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Torill Emblem, Nysted; Maage, Amund; Rosnes, Jan Thomas; 2015: Nutritional values in sous vide ready meals vs. homemade meals

Kielland, Ellen; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2015: Kostholdsplanleggeren - et kostholdsverktøy fra Helsedirektoratet og Mattilsynet

Kirkhus, Bente; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Tverdal, Aage; Pedersen, Jan I; 2015: The potential of dietary modification to reduce mortality of coronary heart disease – the Norwegian and Finnish experience

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Kirkhus, Bente; Demonteil, Lauriane; Sahlstrøm, Stefan; Almli, Valerie Lengard; 2015: Postprandal Satiety perception of oat and wheat porriges in relation to viscosity

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Nysted, Torill Emblem; Maage, Amund; Rosnes, Jan Thomas; 2015: Nutritional values in sous vide ready meals vs. homemade meals

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Lea, Tor Erling; Rosnes, Jan Thomas; Liaset, Bjørn; Aarak, Kristi Ekrann; Borge, Grethe Iren Andersen; Rud, Ida; Kirkhus, Bente; 2014: Healthy meals and prevention of lifestyle diseases

Gjertsen, Line Margareth; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Rødbotten, Marit; Ueland, Øydis; 2014: Impact of sensory sensitivity on food product liking among elderly people

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2014: Aktive eldre - Livsfaseendringer, matvaner, helse og smak

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2014: Jippi! - Et familiekonsept - Med fokus på sunnhet og ernæring

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2014: Matvaner hos aktive eldre - Er en så annerledes når vi blir eldre?

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2014: Matvaner hos aktive eldre - en feltstudie

Line, Gjertsen; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Rødbotten, Marit; 2014: Impact of sensory sensitivity on food product liking among elderly people

Risvik, Einar; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2014: Food and the elderly

Baardseth, Pernille; Grimsby, Sveinung; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Martinsen, Berit Karoline; Aaby, Kjersti; 2013: Ta vare på vitamin-bombene

Granli, Britt Signe; Ueland, Øydis; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Mortvedt, Hilde Skotland; 2013: 65 + a largely ignored goldmine in the market?

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2013: Aktive eldre spiser mest brødmat

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2013: Det er næring i ferdigmat

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Bugge, Annechen Bahr; Granli, Britt Signe; Mortvedt, Hilde Skotland; Honkanen, Pirjo; Ueland, Øydis; 2013: Mat og måltider for aktive eldre. En studie av aktive eldres preferanser, prioriteringer og praksiser

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Rosnes, Jan Thomas; Julshamn, Kåre; 2013: Kjøkkenprodusert eller ferdigrett – er det næringsinnhold igjen?

Rosnes, Jan Thomas; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Julshamn, Kåre; 2013: Det er næring i ferdigmat!

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2012: Matvaner hos aktive eldre

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Ueland, Øydis; 2012: From pizza and sausage to fish and vegetables: changing food habits among active seniors

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Ueland, Øydis; 2012: Health as a major driver for senior consumers’ food related behavior

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Ueland, Øydis; 2011: Exploring new tastes – opportunities for active seniors

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; 2010: Myter og sannheter om ernæring verktøykassa for å finne sunnere produkter

Baardseth, Pernille; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Nilsson, Astrid; 2009: Innovation of healthy choices needs interdisciplinary collaboration

Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Auesen, Anita; Marchmann-Jensen, Trude; Baardseth, Pernille; Mortvedt, Hilde Skotland; Nilsson, Astrid; 2008: A healthier Choice in Convenience Stores