Related content

  • CV
  • Scientific publications
  • Other publications

Biography André Løvaas

I am educated baker and work in subdivision Food and Health in Nofima’s own test bakery. Here my workday ranging from working towards Scientific projects on cereals to
help companies with product development, improvement and quality assurance.
In addition to research, I work a lot with knowledge transfer in the form of courses ranging from Diploma education for skilled bakers with experience from the industry, practical courses and baker
visit scheme for small-scale and local food producers.
As a baker I have long experience in the baking industry, I have worked in the milling industry and in addition to the job here at Nofima i work as a coach for The Norwegian National Team of Bakers.

André has 18 other publications in Cristin:

Løvaas, André; 2016: Autolyse - kulinarisk bakemagi

Halland, Hilde; Gonera, Antje; Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; 2016: Barley food product Development NPA CAV Diary Number 304-8673-2014 Northern Periphery and Arctic Program Northern Cereals – New Markets for a Changing Environment

Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; Hersleth, Stine Alm; Gonera, Antje; 2016: Produktutviklingskurs hos Nofima, Baker og Konditor

Halland, Hilde; Gonera, Antje; Løvaas, André; Holtekjølen, Ann Katrin; 2016: Barley for food – Barley food product development

Halland, Hilde; Gonera, Antje; Løvaas, André; Holtekjølen, Ann Katrin; 2016: Bygg til mat i nord; Bruk Nordnorsk bygg i produktutviklingen!

Rieder, Anne; Ballance, Simon; Løvaas, André; Knutsen, Svein Halvor; 2015: Minimizing molecular weight reduction of β-glucan during barley bread production

Løvaas, André; 2015: Syre og sødme

Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; 2015: BYGG – Trendy og sunn tradisjon

Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; 2015: Glutenfri produktoptimalisering og produktutvikling, presentasjon og rapport, presentasjon og rapport

Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; 2015: Glutenfri surdeig – basert på utvalgte råvarer, presentasjon og rapport

Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; 2015: Mer næringsverdi og lenger holdbarhet av glutenfrie bakeri produkter, presentasjon og rapport

Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; 2015: Nytt marked med bygg

Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; 2015: Utvikling av naturlige grove brød med minimal bruk av bakehjelpemidler, presentasjon og rapport

Løvaas, André; Knutsen, Svein Halvor; 2014: Forskning rundt cereal og fiber

Løvaas, André; 2014: Bakerens prosent

Løvaas, André; 2014: Hvordan senke saltmengden og bevare smaken?

Holtekjølen, Ann Katrin; Løvaas, André; 2014: Utvikling av glutenfri lompe

Løvaas, André; 2013: Julebakst