Related content

  • CV
  • Other publications

Biography Øyvind Fylling-Jensen

Managing Director/CEO of Nofima AS. Educated as a veterinary in Germany in 1981. After completion of studies, scholarship holder in veterinary pathology (NLVF). Doctor of Veterinary Medicine in1985. Worked two years as assistant professor at the Norwegian School of Veterinary Science. From 1986, work with the industry. Broad experience from biotechnology, diagnostic and pharmaceutical industry, and from aquaculture industry. Position as Vice-CEO of Dynal, Managing Director of Fürst Medical Laboratory, Sales- and Marketing Director of Alpharma and responsible for Fjord Seafood’s aquaculture activities, world-wide. Managing Director of Nofima Mat AS since 2005. Chairman of the board of Bioparken AS and the Food Programme of the ResearchCouncil of Norway. Member of the Portfolio Board of LifeSciences at Research Council Norway from 2019. Several courses in leadership and economy at IMD, Harvard Business School, Norwegian School of Economics and Business Administration (NHH), The Norwegian School of Management (BI) and
Scandinavian Executive Institute/INSEAD.

Øyvind has 77 other publications in Cristin:

Fylling-Jensen, Øyvind; Johansen, Vegard; 2019: Forskningen tettere på næringslivet i nord

Fylling-Jensen, Øyvind; 2018: Mat med smak og kvalitet - nasjonale og internasjonale markedsmuligheter

Fylling-Jensen, Øyvind; 2018: Bidrar forskning til nok nye jobber?

Fylling-Jensen, Øyvind; 2018: Kompetanse og forskning. Hva trenger fremtidens næringsmiddelindustri?

Fylling-Jensen, Øyvind; 2018: Creating New Value from Shared Knowledge Networks that Fuse Scientific, Technological, and Commercial Innovation

Fylling-Jensen, Øyvind; 2018: Hvorfor er forskning viktig for norsk sjømatnæring?

Fylling-Jensen, Øyvind; 2018: Internrevisjon i Norges forskningsråd

Fylling-Jensen, Øyvind; 2018: Offshore and Onshore: Wading into the Future of the Salmon Industry

Fylling-Jensen, Øyvind; 2018: Presentasjon Nofima

Fylling-Jensen, Øyvind; 2018: Presentasjon av Nofima

Fylling-Jensen, Øyvind; 2018: Presentasjon av Nofima til Nærings- og fiskeridepartementet (NFD)

Fylling-Jensen, Øyvind; 2018: The Future of Aquaculture

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Bestevenner av Arktis

Fylling-Jensen, Øyvind; Pettersen, Marit Kvalvåg; 2017: Bestevenn med emballasje

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Generasjon Y bestemmer matfatet

Husebekk, Anne; Kolsvik, Elin; Paulsen, Victoria; Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Et hav av muligheter

Kolsvik, Elin; Paulsen, Victoria; Husebekk, Anne; Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Et hav av muligheter

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Rekeskall senker blodtrykket

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Nofima AS

Whitaker, Ragnhild; Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Blir snøkrabben Norges nye gullgruve?

Fylling-Jensen, Øyvind; Whitaker, Ragnhild; 2017: Snøkrabbe ny norsk gullgruve?

Gonera, Antje; Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Forskningsdrevet innovasjon - fra innsikt til innovasjon

Fylling-Jensen, Øyvind; Torstensen, Bente Elisabeth; 2017: Ny, steril laks skjermer villaksen

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Norsk mat inn i fremtiden

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: An Overview of Aquaculture in Norway

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Aquaculture outlook, the role of applied RDI

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Fisheries and aquaculture outlook

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Forelesning - ernæringsvitenskap for studenter på HiOA

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Harvesting the Arctic - the role of science

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Innovasjon som en integrert del av organisasjonskulturen

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Innovation in the seafood sector, the Norwegian model

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Matproduksjon, produktutvikling og innovasjon

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Nofima AS - company presentation

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Nofima AS - company presentation

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Nofima AS - company presentation

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Nofima AS - company presentation for CRBM, Rimouski, Canada

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Nofima AS - company presentation for Rosslynd institute/JB Equity

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Nofima AS - company presentation for University of Rimouski

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Nofima AS - company presentation incl. Biotep

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Norwegian R&D for breeding healthy and high quality fish

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Norwegian R&D for breeding healthy and high quality fish

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Sustainably exploiting the arctic marine potential

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: The Norwegian R&D System for the Aquaculture Sector

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Using the unused

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Utilization of by-products and marine ingredients

Fylling-Jensen, Øyvind; 2017: Utilization of by-products and marine ingredients

Fylling-Jensen, Øyvind; Næs, Helga; Kure, Cathrine F.; 2017: Norsk mattrygghet i ett internasjonalt perspektiv

Husebekk, Anne; Rogne, Sissel; Dahle, Salve; Fylling-Jensen, Øyvind; Winther, Jan-Gunnar; 2017: Nytt kompetansesenter for hav og arktiske spørsmål i Tromsø?

Fylling-Jensen, Øyvind; 2016: - Nofima-forskning redder japansk delikasse

Fylling-Jensen, Øyvind; Haga, Nils; 2016: Eventyr om kråkeboller

Fylling-Jensen, Øyvind; 2016: Forskning redder delikatesser

Fylling-Jensen, Øyvind; Nilsen, Heidi; Sivertsvik, Morten; 2016: Seafood processing- A view on the future of sustainable Production. (Book of Proceedings, p1596. Published by Institute of Food Science and Technology of Irland. )

Fylling-Jensen, Øyvind; 2016: Hvordan bygge ny merkevare i verdensklasse?

Fylling-Jensen, Øyvind; 2016: Australia 2016

Fylling-Jensen, Øyvind; 2016: Bioøkonomi og fremtidig verdiskaping

Fylling-Jensen, Øyvind; 2016: Fusjonserfaringer på godt og vondt

Fylling-Jensen, Øyvind; 2016: Matfatet i nord - 2030

Fylling-Jensen, Øyvind; 2016: Presentasjon av Nofima

Fylling-Jensen, Øyvind; 2016: Presentasjon av Nofima AS

Fylling-Jensen, Øyvind; 2016: Presentation of Nofima

Fylling-Jensen, Øyvind; 2016: Presentation of Nofima

Fylling-Jensen, Øyvind; 2016: Presentation of Nofima

Fylling-Jensen, Øyvind; 2016: Samarbeid om fremtidige forskningsprosjekt i fylket

Fylling-Jensen, Øyvind; 2016: Seafood Processing - a view of the future of sustainable production

Fylling-Jensen, Øyvind; 2016: Sjømatmuligheter på Svalbard

Fylling-Jensen, Øyvind; 2015: Applied Research and Innovation: A Vehicle to Build a Sustainable Aquaculture Industry

Fylling-Jensen, Øyvind; 2015: Bioteknologi og bioøkonomi, «To alen av samme stykke»

Fylling-Jensen, Øyvind; 2015: Et kort overblikk

Fylling-Jensen, Øyvind; 2015: Hvordan kan forskning og innovasjon bidra til konkurransekraft i mat- og drikkeindustrien?

Fylling-Jensen, Øyvind; 2015: Hvorfor handler forskningsdagene om mat?

Fylling-Jensen, Øyvind; 2015: Identification of Challenges and Improvements of Sustainable Development of Seafood Products

Fylling-Jensen, Øyvind; 2015: Matforskning fra sjø og land

Fylling-Jensen, Øyvind; 2015: Matforskningen i et nordområdeperspektiv

Fylling-Jensen, Øyvind; 2014: Norske institutt er klar for Europa

Karlsen, Kine Mari; Andreassen, Otto; Dreyer, Bent; Fylling-Jensen, Øyvind; 2013: Identification of challenges and improvements for sustainable seafood supply in Europe (iSea)

Lucas, Klaus; Roosen, Peter; Karlsen, Kine Mari; Andreassen, Otto; Dreyer, Bent; Fylling-Jensen, Øyvind; 2013: Identification of challenges and improvements for sustainable seafood supply in Europe (iSea)

Fylling-Jensen, Øyvind; 2013: Tapsreduksjon i sjø: Potensialet for økt versiskaping