Archive for «Blog»

Showing 1–10 of 52

Hyse med superkvalitet

Store hysefangster av dårlig kvalitet har skapt mye debatt i fiskerpressen og på sosiale medier de siste ukene. Min kollega Torbjørn har svært oppløftende resultater fra sin hyseforskning.

På jakt etter flygefisken

«Hvis dere må kaste opp går det helt fint, må dere ikke så går det fint det også», sier skipperen og ler med sitt store smil før han starter turen med å frakte ni spente næringsaktører og representanter fra forskning og utvikling ut med båten sin, retning storhavet. Stedet er Macau, nord i Brasil, og målet er å få tak i flygefiskrogn.

Derfor lager vi fiskeburgere til eldre – med protein fra «avfall»

Visste du at man etter fylte 50 år har behov for et høyere inntak av proteiner? I denne bloggen får du et innblikk i hvordan forskning og teknologi kan utvikle proteinberikede fiskeburgere til den aldrende befolkningen, ved hjelp av avfall fra fiskeindustrien.

Du skal slå i hel (fisken)!

Dei fleste av oss et ikkje levande fisk, så det at fisken blir avliva, er sjølvsagt. Men visste du at måten fisken døyr på er avgjerande for kor god kvalitet det blir på fileten?

Kan fisk bli den nye Grandisen?

Nordmenn spiser mindre fisk enn før, til tross for nasjonale kostholdsråd. Etter å ha hørt unge nordlendinger fortelle om sitt forhold til fisk, tenkte jeg at kanskje handelsteori kan hjelpe fisken ut av uføret.

Kina – et gløtt inn i fremtiden?

«Hva bruker dere å betale med i Norge da?», spør en forskrekket taxisjåfør i Qingdao oss når vi skal betale for turen og ikke kan betale via den kinesiske «didi»-appen og ikke har nok kontanter til å gjøre opp for oss. «Eh, kort», svarer vi, og han flirer høyt og spør om vi virkelig fortsatt betaler med kort i Norge?

Jul for lut og kaldt vann

Lutefisk er tradisjonsmat som vi treffer på i butikkene når det nærmer seg jul. Noen liker den, mens andre skyr den, og de fleste mener noe om den.

Showing 1–10 of 52