Arkiv for «Blogg»

Viser 61–69 av 69

En dag på Tsukij fiskemarked

Et besøk på fiskemarkedet i Tokyo etterlater mange inntrykk, selv for en erfaren fiskeforsker, blogger sjømatforsker Torstein Skåra.

Sjømat er mer enn filet

Vi hører til stadighet om hvor mye flinkere man var før i tiden til å utnytte hele råvaren. Jeg mener vi er minst like flinke i dag, blogger sjømatforsker Rasmus Karstad.

Frakter fisken levende for bedre kvalitet

Villfisk kan holdes levende for å øke både kvalitet og verdi på fangsten. Dette er forskningsbasert kunnskap som har resultert i at flere større snurrevadfartøyer har begynt å levere torsk levende til land for mellomlagring og kontrollert utslakting, blogger sjømatforsker Stein Harris Olsen.

Emballasje? Ja takk!

Det blir produsert mykje god sjømat i Norge. Men fersk fisk er faktisk ei av dei matvarene me kastar mest, blogger forskar Anlaug Ådland Hansen.

Hvilken sjømat bør gravide spise mer av?

Mange gravide spiser for lite sjømat til å sikre seg selv og barnet god helse. Planlegger du å bli gravid, er gravid eller ammer og spiser mindre enn to-tre fiskemiddager i uken, bør du lese dette blogginnlegget til forsker Siril Alm.

Norsk krabbe «over there»

Vi har vært på sjømatekspedisjon i New York, men likevel i en helt annen del av verden – nemlig i Asia! Oppholdet utfordret vårt syn på hva som er mat, og ga oss et nytt perspektiv på hvordan man kan utnytte ressursene fra havet, blogger forskerne Gøril Voldnes og Ingelinn Eskildsen Pleym.

Hva vet du om kvalitet på sjømat?

Hvis du trodde det var lett å finne ut om fisk og skalldyr har god kvalitet, må du tenke om igjen, blogger sjømatforskerne Kine Mari Karlsen, Geir Sogn-Grundvåg og Stein Harris Olsen.

Har du fisk i matpakka?

Barn og ungdom spiser for lite fisk. Vi undersøkte over 100 skolematpakker og spurte elever om hvorfor det er så lite fiskepålegg i dem, blogger forskerne Siril Alm og Jorunn Sofie Hansen.

Viser 61–69 av 69