Vil du ha vill laks, fordi du mener den er bedre, eller er du blant dem som foretrekker oppdrettslaks? Jeg for min del vil gjerne ha begge, blogger sjømatforsker Kine Mari Karlsen.
14. august 2017
https://nofima.no/blogg/villaks-eller-oppdrettslaks/
Viser 61–70 av 71
14. august 2017
Vil du ha vill laks, fordi du mener den er bedre, eller er du blant dem som foretrekker oppdrettslaks? Jeg for min del vil gjerne ha begge, blogger sjømatforsker Kine Mari Karlsen.
20. juli 2017
En teori om sitroner kan avsløre om kvaliteten på makrell er på vei opp eller ned, blogger sjømatforsker Geir Sogn-Grundvåg.
6. juli 2017
Et besøk på fiskemarkedet i Tokyo etterlater mange inntrykk, selv for en erfaren fiskeforsker, blogger sjømatforsker Torstein Skåra.
22. juni 2017
Vi hører til stadighet om hvor mye flinkere man var før i tiden til å utnytte hele råvaren. Jeg mener vi er minst like flinke i dag, blogger sjømatforsker Rasmus Karstad.
8. juni 2017
Villfisk kan holdes levende for å øke både kvalitet og verdi på fangsten. Dette er forskningsbasert kunnskap som har resultert i at flere større snurrevadfartøyer har begynt å levere torsk levende til land for mellomlagring og kontrollert utslakting, blogger sjømatforsker Stein Harris Olsen.
24. mai 2017
Det blir produsert mykje god sjømat i Norge. Men fersk fisk er faktisk ei av dei matvarene me kastar mest, blogger forskar Anlaug Ådland Hansen.
8. mai 2017
Mange gravide spiser for lite sjømat til å sikre seg selv og barnet god helse. Planlegger du å bli gravid, er gravid eller ammer og spiser mindre enn to-tre fiskemiddager i uken, bør du lese dette blogginnlegget til forsker Siril Alm.
26. april 2017
Vi har vært på sjømatekspedisjon i New York, men likevel i en helt annen del av verden – nemlig i Asia! Oppholdet utfordret vårt syn på hva som er mat, og ga oss et nytt perspektiv på hvordan man kan utnytte ressursene fra havet, blogger forskerne Gøril Voldnes og Ingelinn Eskildsen Pleym.
11. april 2017
Hvis du trodde det var lett å finne ut om fisk og skalldyr har god kvalitet, må du tenke om igjen, blogger sjømatforskerne Kine Mari Karlsen, Geir Sogn-Grundvåg og Stein Harris Olsen.
6. april 2017
Barn og ungdom spiser for lite fisk. Vi undersøkte over 100 skolematpakker og spurte elever om hvorfor det er så lite fiskepålegg i dem, blogger forskerne Siril Alm og Jorunn Sofie Hansen.
Viser 61–70 av 71