Arkiv for «Blogg»

Viser 51–60 av 67

Hvorfor krymper fisk når den stekes?

Det store saftige fiskestykket som lå i den ildfaste formen i ovnen ble stadig mindre og mindre. Noe av saften hadde rent ut, men var fordampet nå, og det avtegnet seg et rektangel rundt fiskestykket som viste hvor stort det hadde vært, blogger forsker Dagbjørn Skipnes.

Makrell er mer enn pålegg og agn!

«Hva tenker du på når du hører ordet makrell?», spurte jeg min sønn på 11 år. Svaret kom kontant: «Det er noe vi har på brødskiva!», blogger sjømatforsker Kine Mari Karlsen

Slik lager forskere helsekost av sjømatrester

Når en ide til et nytt produkt blir presentert for forskeren, er det langt igjen før det ferdige produktet finnes i butikken – hvis det i det hele tatt kommer så langt, blogger sjømatforsker Rasmus Karstad.

Blodig alvor for kvalitet på fisk

Som kunder forventer vi lekker rosa laksefilet og at filet av hvitfisk skal være nettopp det; hvit. Hva er årsaken til at enkelte fileter kan være misfargede? Og hva betyr det for kvaliteten? Her er den blodige sannheten.

Ørretens egg tar opp kampen med laks

Ørreten konkurrerer med laksen om plass på middagstallerkenen. Snart kan den også ta opp kampen om å få bli pynt på toppen av sushibiten din, eller på kjeks sammen med crème fraîche og rød løk, blogger forskerne Stein Harris Olsen og Sten Siikavuopio.

Den gule fisken

Forskning sammen med barn kan være både meningsfylt, engasjerende og utfordrende, blogger sjømatforsker Siril Alm.

Villaks eller oppdrettslaks?

Vil du ha vill laks, fordi du mener den er bedre, eller er du blant dem som foretrekker oppdrettslaks? Jeg for min del vil gjerne ha begge, blogger sjømatforsker Kine Mari Karlsen.

Om sitroner og sjømatkvalitet

En teori om sitroner kan avsløre om kvaliteten på makrell er på vei opp eller ned, blogger sjømatforsker Geir Sogn-Grundvåg.

En dag på Tsukij fiskemarked

Et besøk på fiskemarkedet i Tokyo etterlater mange inntrykk, selv for en erfaren fiskeforsker, blogger sjømatforsker Torstein Skåra.

Sjømat er mer enn filet

Vi hører til stadighet om hvor mye flinkere man var før i tiden til å utnytte hele råvaren. Jeg mener vi er minst like flinke i dag, blogger sjømatforsker Rasmus Karstad.

Viser 51–60 av 67