Arkiv for «Blogg»

Viser 31–40 av 66

Bort med blodet

Jo lenger fisken ligger uten å bli bløgget, jo mer av blodet går inn i fiskemuskelen og gjør at fileten blir rødlig, i stedet for hvit og fin. Hva er lurt å gjøre med bløgginga når man har båten full av fisk? Nytt innlegg i Geirs videoblogg om sjømatkvalitet.

Hotellfrokost for fisk

Det gjør de faktisk, og jeg har snakket med mine kollegaer som tester hva slags mat fisk bør få når den er på hotell. Se ny episode i forsker Geir Sogn-Grundvågs videoblogg om sjømatkvalitet.

Gi babyen din sjømat

Mange barn og unge spiser for lite sjømat, noe som gjør at de kan gå glipp av viktige næringsstoffer. En rekke vitenskapelige studier viser at mat som barna ofte spiser, har en tendens til å bli foretrukket når de blir eldre. Jo tidligere du introduserer sunn mat med ulik smak og tekstur, desto mindre er sjansen for at du får matkresne barn.

Kokkenes hemmelige laksetriks

Kokker har mange triks i ermet når det kommer til tilberedning av mat, og bruker ofte metoder og teknikker som er ukjent for «folk flest». I dette blogginnlegget skal vi se nærmere på en tilberedningsmetode for laks som har vært en slager blant restaurantkokker i mange år.

Slik vanner du ut klippfisk

Fisk er sunt, men for mye salt er uheldig for helsa vår. Når saltet fisk skal bli god å spise, er det viktig å være nøye med utvanningen.

Summen av en fiskekake

Sjømatnæringen eksporterte i 2017 fisk og skalldyr for 94,5 milliarder kroner, det femte rekordåret på rad. Bak dette tallet ligger mye arbeidsinnsats og investeringer, kanskje mer enn man tenker over.

Fra fisk til fashion

Stilige skjørt. Utrolig kule sko. Og de lekreste vesker du kan drømme om. Visste du at skinn fra fisk er blant de sterkeste som finnes, og at fiskeskinn har vært brukt både i sko, klær og kondomer? Det er all grunn til å bruke fiskens skinn på kreative måter i dag også.

Viser 31–40 av 66