25. april 2019
«Hvis dere må kaste opp går det helt fint, må dere ikke så går det fint det også», sier skipperen og ler med sitt store smil før han starter turen med å frakte ni spente næringsaktører og representanter fra forskning og utvikling ut med båten sin, retning storhavet. Stedet er Macau, nord i Brasil, og målet er å få tak i flygefiskrogn.
27. mars 2019
Visste du at man etter fylte 50 år har behov for et høyere inntak av proteiner? I denne bloggen får du et innblikk i hvordan forskning og teknologi kan utvikle proteinberikede fiskeburgere til den aldrende befolkningen, ved hjelp av avfall fra fiskeindustrien.
20. mars 2019
Dei fleste av oss et ikkje levande fisk, så det at fisken blir avliva, er sjølvsagt. Men visste du at måten fisken døyr på er avgjerande for kor god kvalitet det blir på fileten?
7. mars 2019
Matsvindel foregår på flere måter enn du tror.
27. februar 2019
Nordmenn spiser mindre fisk enn før, til tross for nasjonale kostholdsråd. Etter å ha hørt unge nordlendinger fortelle om sitt forhold til fisk, tenkte jeg at kanskje handelsteori kan hjelpe fisken ut av uføret.
6. februar 2019
«Hva bruker dere å betale med i Norge da?», spør en forskrekket taxisjåfør i Qingdao oss når vi skal betale for turen og ikke kan betale via den kinesiske «didi»-appen og ikke har nok kontanter til å gjøre opp for oss. «Eh, kort», svarer vi, og han flirer høyt og spør om vi virkelig fortsatt betaler med kort i Norge?
17. januar 2019
Frysing, fryselagring og frossen distribusjon er den overlegent beste løsningen for å kunne tilby den kvaliteten og holdbarheten som etterspørres i et globalt marked, gjennom hele året. Og dette gjelder for de aller fleste sjømatprodukter.
19. desember 2018
Lutefisk er tradisjonsmat som vi treffer på i butikkene når det nærmer seg jul. Noen liker den, mens andre skyr den, og de fleste mener noe om den.
13. desember 2018
Jeg blir med når Stein åpner en makrell og undersøker hva den har i magesekken.
6. desember 2018
Denne nydelige vingesneglen lever i havet, og er en skikkelig godbit for en sulten makrell.