Hyse med superkvalitet

Blogg

Store hysefangster av dårlig kvalitet har skapt mye debatt i fiskerpressen og på sosiale medier de siste ukene. Min kollega Torbjørn har svært oppløftende resultater fra sin hyseforskning.

Blogger
Portrettbilde av Geir Sogn-Grundvåg
Geir Sogn-Grundvåg

Seniorforsker
Tlf.: +47 470 29 204
geir.sogn-grundvag@nofima.no

Når hysa beiter på lodderogn utenfor Finnmarkskysten, som nå, er den særlig utsatt for kvalitetsforringelse ved bløtt fiskekjøtt og filetspalting. Når den i tillegg fanges i store mengder og lagres ombord i bulk i flere døgn, kan kvaliteten bli svært dårlig.

Et alternativ er å lagre hysa levende om bord inntil den kommer til fiskemottaket. Dette har Torbjørn dokumentert. Hvor bra ble egentlig kvaliteten, og hva mener Båtsfjordbruket, hvor forsøkene ble gjort?

Relatert innhold

  • Blogg