Arkiv for «Blogg»

Viser 1–10 av 29

Slik vanner du ut klippfisk

Fisk er sunt, men for mye salt er uheldig for helsa vår. Når saltet fisk skal bli god å spise, er det viktig å være nøye med utvanningen.

Summen av en fiskekake

Sjømatnæringen eksporterte i 2017 fisk og skalldyr for 94,5 milliarder kroner, det femte rekordåret på rad. Bak dette tallet ligger mye arbeidsinnsats og investeringer, kanskje mer enn man tenker over.

Fra fisk til fashion

Stilige skjørt. Utrolig kule sko. Og de lekreste vesker du kan drømme om. Visste du at skinn fra fisk er blant de sterkeste som finnes, og at fiskeskinn har vært brukt både i sko, klær og kondomer? Det er all grunn til å bruke fiskens skinn på kreative måter i dag også.

En kald fisk

Død og fordervelse. Det lukter ikke godt. For å unngå illeluktende opplevelser, gjelder det rett og slett å være en kald fisk.

Fiskekakenes innerste hemmeligheter

Av og til når man kjøper fiskekaker eller andre kjøtt- og fiskeprodukter i butikken, så ligger det litt vann i bunnen av pakken. Hva skyldes det?

Var fisken bedre før i tida?

Måten vi behandler fiskefangsten har endret seg over tid, og kunnskap om hva som gir god kvalitet er en annen i dag enn for et par generasjoner siden.

Hvordan kan vi finansiere skolematen?

Fordelene med skolemat er mange. I Trøndelagskommunen Rissa jobber vi i et forskningsprosjekt for å se hvordan skolemat kan bli et varig tilbud. En bærekraftig finansieringsmodell er en forutsetning.

Den perfekte juletorsken har bodd på hotell

Hvem kjenner ikke til den legendariske sprell-levende, feite, fine juletorsken som man kan få tak i på fisketorget i Stavanger og Bergen? Tradisjonelt skal den perfekte juletorsken svømme rundt i ei not fram til potetene er satt på kok, først da skal fisken slaktes og tilberedes.

Viser 1–10 av 29