Hvert år svindles det med fisk verdt flere hundre millioner kroner. Hemmelige avtaler mellom fiskere og kjøpere gjør at mye fisk går under radaren.
7. april 2021
https://nofima.no/blogg/hvorfor-folger-ikke-alle-loven/
Viser 1–10 av 77
7. april 2021
Hvert år svindles det med fisk verdt flere hundre millioner kroner. Hemmelige avtaler mellom fiskere og kjøpere gjør at mye fisk går under radaren.
9. mars 2021
Torsk av toppkvalitet gir best pris i utenlandske markeder. Likevel kommer mye fisk på land med dårligere kvalitet, og dermed går vi glipp av store verdier. Hvorfor sørger vi ikke for at all fisken er av super kvalitet?
23. februar 2021
Selv om nordmenn har fisket med garn i hundrevis av år, vet vi fortsatt lite om hva som egentlig skjer med fisken når den fanges på denne måten.
16. februar 2021
Hva som er god og dårlig fisk kan noen ganger være gjenstand for diskusjon.
9. februar 2021
Man skal ikke skue hunden på hårene, heter det, og det samme gjelder for fisk. Den er ikke nødvendigvis fin inni selv om den er fin utenpå.
2. februar 2021
Når fisken kommer om bord, blir den ofte lagret i sjøvann. Men vannet er ikke alltid like kaldt.
9. desember 2020
Tenk deg at du har problemer med å tygge maten fordi du har dårlig tygge- og svelgefunksjon – dette er situasjonen for mange eldre og syke. Da er en persontilpasset fiskesuppe med høyt proteininnhold et godt måltid som både er næringsrikt, krever lite tygging, og er lett å svelge.
20. november 2020
Hvor trygg du føler deg på at du kan lage nye smakfulle sjømatretter kan påvirke hvor ofte du spiser sjømat. I en studie fant kollegaene mine og jeg ut at norske menn føler seg tryggere på sine matlagingsevner når de lager sjømat enn hva kvinner gjør.
14. oktober 2020
Vi har undersøkt om det populære pålegget kan bli enda bedre ved å utsette det for et ekstremt høyt trykk.
9. september 2020
Bilder av fiskepakninger, tatt over flere år på 2000-tallet, viser tydelige forandringer i hva slags informasjon forbrukerne får om fisken de kjøper.
Viser 1–10 av 77