Arkiv for «Blogg»

Viser 1–10 av 75

Hva skjer når fisken går i garnet?

Selv om nordmenn har fisket med garn i hundrevis av år, vet vi fortsatt lite om hva som egentlig skjer med fisken når den fanges på denne måten.

Har fisken noe å skjule?

Man skal ikke skue hunden på hårene, heter det, og det samme gjelder for fisk. Den er ikke nødvendigvis fin inni selv om den er fin utenpå.

Hvilken mat vil du trenge når du blir syk eller gammel?

Tenk deg at du har problemer med å tygge maten fordi du har dårlig tygge- og svelgefunksjon – dette er situasjonen for mange eldre og syke. Da er en persontilpasset fiskesuppe med høyt proteininnhold et godt måltid som både er næringsrikt, krever lite tygging, og er lett å svelge.

Menn er mer selvsikre sjømatkokker enn kvinner

Hvor trygg du føler deg på at du kan lage nye smakfulle sjømatretter kan påvirke hvor ofte du spiser sjømat. I en studie fant kollegaene mine og jeg ut at norske menn føler seg tryggere på sine matlagingsevner når de lager sjømat enn hva kvinner gjør.

Mer informasjon om fisken enn før

Bilder av fiskepakninger, tatt over flere år på 2000-tallet, viser tydelige forandringer i hva slags informasjon forbrukerne får om fisken de kjøper.

Fesk e jo fesk – eller?

Tiden som filetskjærer i ungdommen hadde vært en fryd med den hysa som nå kommer inn på filetbordet.

Omtanke for eldre i koronatider

Koronaviruset berører alle i Norge på en eller annen måte i hverdagen vår, og for de fleste av oss har det ført til begrensning av sosial kontakt og samvær med andre mennesker. Mange hjemmeboende eldre er svært sårbare når det legges begrensninger på bevegelses- og kontaktmuligheter.

Viser 1–10 av 75