Arkiv for «Blogg»

Viser 1–10 av 26

En kald fisk

Død og fordervelse. Det lukter ikke godt. For å unngå illeluktende opplevelser, gjelder det rett og slett å være en kald fisk.

Fiskekakenes innerste hemmeligheter

Av og til når man kjøper fiskekaker eller andre kjøtt- og fiskeprodukter i butikken, så ligger det litt vann i bunnen av pakken. Hva skyldes det?

Var fisken bedre før i tida?

Måten vi behandler fiskefangsten har endret seg over tid, og kunnskap om hva som gir god kvalitet er en annen i dag enn for et par generasjoner siden.

Hvordan kan vi finansiere skolematen?

Fordelene med skolemat er mange. I Trøndelagskommunen Rissa jobber vi i et forskningsprosjekt for å se hvordan skolemat kan bli et varig tilbud. En bærekraftig finansieringsmodell er en forutsetning.

Den perfekte juletorsken har bodd på hotell

Hvem kjenner ikke til den legendariske sprell-levende, feite, fine juletorsken som man kan få tak i på fisketorget i Stavanger og Bergen? Tradisjonelt skal den perfekte juletorsken svømme rundt i ei not fram til potetene er satt på kok, først da skal fisken slaktes og tilberedes.

Sløser vi med hysa?

Hvert år kommer norske fiskebåter til land med hyse som de kunne fått mye bedre betalt for, om de bare hadde tatt bedre vare på kvaliteten.

Må du få laksen inn med teskje?

Stadig flere trenger persontilpasset mat. Nå lager vi lakseprodukter for folk som har problemer med å tygge og svelge, blogger forskerne Jan Thomas Rosnes og Leena Prabhu.

Hvorfor krymper fisk når den stekes?

Det store saftige fiskestykket som lå i den ildfaste formen i ovnen ble stadig mindre og mindre. Noe av saften hadde rent ut, men var fordampet nå, og det avtegnet seg et rektangel rundt fiskestykket som viste hvor stort det hadde vært, blogger forsker Dagbjørn Skipnes.

Viser 1–10 av 26