Arkiv for «Blogg»

Viser 1–10 av 57

Er vi klare for sjømat på nett?

Søndag kveld. Det har vært en travel, men trivelig helg. Det er på tide å køye, men før Lin legger seg må hun få oversikt over uka som kommer og passe på at det nå så tomme kjøleskapet blir fylt opp for uka. Heldigvis tar det ikke lang tid i disse digitale tider. Tiden for å skaffe oversikt og skrive innkjøpslister er historie.

Tar forbrukeren maten for gitt?

I min karriere som forsker og leder av forskning innen mat har jeg møtt mange undrende blikk. Er det mulig å forske på mat? Å forstå at man må vite mer om ernæring og kroppens behov for næringsstoffer, er for de fleste uproblematisk, men hva annet er det å forske på?

Lyst på saltfisk eller klippfisk til middag i dag?

Det finnes mange gode fiskeretter hvor saltfisk eller klippfisk inngår. Men dersom du har lyst på saltfisk eller klippfisk til middag i dag, så burde du helst ha tenkt på det i går, eller aller helst dagen før det igjen. Problemet er nemlig at salt- og klippfiskprodukter inneholder så mye salt at de må vannes ut før de kan spises.

Ta gutta med på kjøkkenet

Gutter er sjeldnere med på å lage mat enn jenter, viser en undersøkelse Nofima gjorde blant barnehagebarn. Hvis guttene oftere oppfordres til å lage mat kan det bidra til å forbedre likestillingen og befolkningens kosthold i fremtiden.

Hyse med superkvalitet

Store hysefangster av dårlig kvalitet har skapt mye debatt i fiskerpressen og på sosiale medier de siste ukene. Min kollega Torbjørn har svært oppløftende resultater fra sin hyseforskning.

På jakt etter flygefisken

«Hvis dere må kaste opp går det helt fint, må dere ikke så går det fint det også», sier skipperen og ler med sitt store smil før han starter turen med å frakte ni spente næringsaktører og representanter fra forskning og utvikling ut med båten sin, retning storhavet. Stedet er Macau, nord i Brasil, og målet er å få tak i flygefiskrogn.

Derfor lager vi fiskeburgere til eldre – med protein fra «avfall»

Visste du at man etter fylte 50 år har behov for et høyere inntak av proteiner? I denne bloggen får du et innblikk i hvordan forskning og teknologi kan utvikle proteinberikede fiskeburgere til den aldrende befolkningen, ved hjelp av avfall fra fiskeindustrien.

Du skal slå i hel (fisken)!

Dei fleste av oss et ikkje levande fisk, så det at fisken blir avliva, er sjølvsagt. Men visste du at måten fisken døyr på er avgjerande for kor god kvalitet det blir på fileten?

Viser 1–10 av 57