Arkiv for «Blogg»

Viser 1–10 av 64

Kulinarisk innovasjon med tang

For litt siden kom jeg hjem fra en tangmesse og hadde med produktprøver av tangsjokolade – altså sjokolade tilsatt tang. Da en vennegjeng hjemme i Tromsø var samlet, gjorde jeg en spontan produkttest.

Er helhet det nye buzzordet i arealplanlegging?

Verden står overfor store utfordringer: økende temperaturer, stigende havnivå og matmangel; man kan miste nattesøvnen av mindre. Og selv om løsningene på disse problemene ikke ligger oppe i dagen, så vet vi hvor vi skal finne dem, nemlig i havet. Hav- og kystområdene, den «blå åkeren», er utpekt som arnested for fremtidig vekst og utvikling.

Er vi klare for sjømat på nett?

Søndag kveld. Det har vært en travel, men trivelig helg. Det er på tide å køye, men før Lin legger seg må hun få oversikt over uka som kommer og passe på at det nå så tomme kjøleskapet blir fylt opp for uka. Heldigvis tar det ikke lang tid i disse digitale tider. Tiden for å skaffe oversikt og skrive innkjøpslister er historie.

Tar forbrukeren maten for gitt?

I min karriere som forsker og leder av forskning innen mat har jeg møtt mange undrende blikk. Er det mulig å forske på mat? Å forstå at man må vite mer om ernæring og kroppens behov for næringsstoffer, er for de fleste uproblematisk, men hva annet er det å forske på?

Viser 1–10 av 64