Arkiv for «Blogg»

Viser 1–10 av 79

Hvordan måler vi torskens kvalitet?

Fisken vi fikk på garn som hadde stått kortere og lengre tid i sjøen er nå på plass i forskningslokalene våre. Her blir den tatt imot av Tatiana og hennes team, og undersøkt etter alle kunstens regler før den legges på kjølelagring.

Hvorfor følger ikke alle loven?

Hvert år svindles det med fisk verdt flere hundre millioner kroner. Hemmelige avtaler mellom fiskere og kjøpere gjør at mye fisk går under radaren.

Hvorfor sløser vi med den dyrebare torsken?

Torsk av toppkvalitet gir best pris i utenlandske markeder. Likevel kommer mye fisk på land med dårligere kvalitet, og dermed går vi glipp av store verdier. Hvorfor sørger vi ikke for at all fisken er av super kvalitet?

Hva skjer når fisken går i garnet?

Selv om nordmenn har fisket med garn i hundrevis av år, vet vi fortsatt lite om hva som egentlig skjer med fisken når den fanges på denne måten.

Har fisken noe å skjule?

Man skal ikke skue hunden på hårene, heter det, og det samme gjelder for fisk. Den er ikke nødvendigvis fin inni selv om den er fin utenpå.

Hvilken mat vil du trenge når du blir syk eller gammel?

Tenk deg at du har problemer med å tygge maten fordi du har dårlig tygge- og svelgefunksjon – dette er situasjonen for mange eldre og syke. Da er en persontilpasset fiskesuppe med høyt proteininnhold et godt måltid som både er næringsrikt, krever lite tygging, og er lett å svelge.

Menn er mer selvsikre sjømatkokker enn kvinner

Hvor trygg du føler deg på at du kan lage nye smakfulle sjømatretter kan påvirke hvor ofte du spiser sjømat. I en studie fant kollegaene mine og jeg ut at norske menn føler seg tryggere på sine matlagingsevner når de lager sjømat enn hva kvinner gjør.

Viser 1–10 av 79