Et forskningsprosjekt kalt FishWell skal sammenstille den beste kunnskapen om fiskevelferd i ei håndbok. Foto: Terje Aamodt/Nofima

Bestill gratis hardcopy-versjon av Fishwell-håndboka

Forskere ved Nofima, Havforskningsinstituttet, Veterinærinstituttet, Nord Universitetet i Bodø og Universitetet i Stirling har laget en håndbok som gir forskningsbaserte råd om hvordan man kan vurdere om oppdrettslaks har det bra eller ei.

Kontaktperson
Portrettbilde av Christopher Noble
Christopher Noble

Seniorforsker
Tlf.: +47 909 65 133
chris.noble@nofima.no

Boka er tidligere trykket i 1000 eksemplarer. Tidligere i år ble vi fri for bøker.

FHF har nå bestemt seg for et nytt opplag. Frem til medio juni tar vi forhåndsbestillinger på boka via Nofima.no.

Boka vil trykkes noe tid etter. Forventet levering av boka er i høst.

Boken er finansiert av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond FHF og kan bestilles gratis fra Nofima ved å fylle ut dette skjemaet. Også porto/frakt er gratis.

Vi har nå stengt for bestillinger av flere bøker. De som tidligere har bestilt, vil få tilsendt bøker seinere i høst når er klare fra trykkeriet.

Boka:

I den 328 sider lange håndboka går forskerne gjennom en rekke forhold som hver for seg kan fortelle om fisken får oppfylt sine velferdsbehov. Dette kaller forskerne såkalte velferdsindikatorer.

Eksempler er appetitt, avmagring, overflateaktivitet, reflekser, øyerulling, gjeller, finneskader, skjellstatus, lakselus og temperatur.

Du kan fortsatt laste ned en PDF-versjon av boka ved å klikke her.

Relatert innhold

  • Nyheter
  • Prosjekter
  • Filer og lenker