Kurs
Syltetøy- og geléproduksjon

Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til kurset Syltetøy- og geléproduksjon. Du får grunnleggende kompetanse om syltetøy- og geléproduksjon, og hvordan du kan oppnå stabile og gode produkter.
Dato
20. sep 2023
21. sep 2023
Tid
09:00 - 16:00
Sted
Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Pris
Kr 2900,- pr. person inkl. lunsj og kursmateriell.
Kurset vil ta for seg syltetøy- og geléproduksjon av ulike frukter, bær og jusvarianter.
Noen av temaene som vil bli gjennomgått:
- Frukt og bær som råvare
- Fortykningsmidler, med fokus på pektin
- Prosessering og varmebehandling
- Tilsetnings- og hjelpestoffer
- Måling av pH og °Brix
- Regelverk merking
- Praktisk øvelse: produksjon av syltetøy og gelé
Kurset vil omfatte både teori og praktiske øvelser. For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger og råvarer deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset
Bindende påmelding innen 12.09.2023.
Kurset består av to arrangement: Fysisk kurs hos Nofima 20-21. september og oppfølgingsmøte på Teams 27. september.
Mål med kurset
Gi deltakerne grunnleggende kompetanse om syltetøy- og geléproduksjon, og hvordan man kan oppnå stabile og gode produkter. Det vil bli lagt vekt på kvalitet, måling av kvalitet og sensorisk opplevelse.
Målgruppe
Lokalmatprodusenter (<10 årsverk), som foredler norsk frukt og norske bær.
Praktiske tips
For de som trenger overnatting i forbindelse med samlingene anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no.