Gå til hovedinnhold

På dette kurset ser vi nærmere på det grunnleggende innenfor surdeig og praktisk bruk av surdeig i bakeriet.

Tidspunkt(er)

08. feb 2022
09. feb 2022

Sted

Nofima, Osloveien 1, Ås

Pris

Kr 2500,- pr. person inkl. lunsj og kursmateriell

Sist oppdatert

Videregående kurs i surdeigsbaking. Kurset går over to dager, og er en kombinasjon av praksis og teori.

Kurset gjennomføres med forbehold om smittesituasjonen (Covid-19), og flyttes ved behov.

Kurset holdes i regi av Kompetansenettverk Lokalmat Øst.

Påmelding

Klikk her for bindende påmelding. Dersom du har problemer med påmelding, kontakt Lily S. Rømcke, tlf: 64 97 02 47 eller lily.romcke@nofima.no.

Påmeldingsfrist 31.01.22.

Målgruppe

Lokale produsenter som faller inn under Kompetansenettverket for lokalmat (med opptil 10 ansatte), og som ønsker å ta i bruk og videreutvikle norske, lokale ressurser.

Kursinnhold

Temaer:

– Forskjellige teknikker
– Bruk av ulike teknikker for å gi variasjon i produktets smak og konsistens

  • Hva er surdeig?
  • Hvorfor bake med surdeig?
  • Hva skjer i en surdeig?
  • Hvordan beregne surdeigsmengde i en oppskrift
  • Praktisk bruk av surdeig i bakeriet
  • Steking og snitting

Kurset forutsetter erfaring med surdeig, og det er en fordel å ha deltatt på det digitale kurset 26. januar.

Kontaktperson