Et kurs for deg som ønsker du å lære om bruk av urter som smak og fargegiver i økologiske spekepølser, produsere spekematprodukter med naturlige råvarer uten tilsetning av E-nummer, og samtidig bevare god kvalitet og ikke minst en god mattrygghet.

Dato

05. nov 2024
06. nov 2024

Tid

10:00 - 14:00

Sted

Lørdal Gaard (TNT Landskap) Hvittingsfossveien 431, 3092 Sundbyfoss

Pris

kurset koster kr 2500,- pr. deltager inkl. lunsj og kursmateriell

Sist oppdatert

Målet med kurset er å gi deltagerne økt kunnskap om bruk av enkelte urter og deres funksjon i spekepølser. På kurset vil vi produsere spekepølser, slik at deltagerne er i stand til å produsere egne produkter etter endt kurs. Deltagerne vil også lære om mattrygghet ved bruk av økologiske urter og trygghet i ferdige kjøttprodukter. Vi vil også gå nærmere inn på om enkelte urter erstatte bruken av tilsetningsstoff.

Målgruppe

Kjøttprodusenter og kjøttforedlingsbedrifter som driver økologisk eller kunne tenke seg å starte med økologisk produksjon av spekematprodukter.

Kursinnhold

  • Kjøttråvare og råvarekvalitet
  • Reseptberegning
  • Bruken av urter
  • Fermentering
  • Spekepølsemetodikk
  • Speking og modning
  • Praktisk spekepølseproduksjon

Alle deltagere får med spekepølser hjem for egen tørking og lærdom.

Praktisk info

Påmeldingsfrist er 25. oktober 2024.

Dag 1: kl. 10.00 – 16.00
Dag 2: kl. 9.00 – 14.00

Administrative spørsmål kontakt Lena Langeland, Faglige spørsmål: Kontakt Tom Johannessen eller Lene Øverby

Kontaktpersoner