Optimal utnyttelse av kjøttråvarer for de beste pålegg- og pølseprodukter
Kompetansenettverket for lokalmat Øst inviterer til kurs der deltakerne vil lære seg bruk av kjøttråstoff, ingredienser og produksjonsprosesser for best mulig måte for optimale kjøttprodukter.
Dato
08. apr 2025
09. apr 2025
Tid
09:00 - 16:00
Sted
Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Pris
Kr 4490,- (inkl. mva) pr. person inkl. lunsj og kursmateriell
Kursets innhold
- Bruke ulike produksjonsmetoder for å utnytte kjøttråvarer til de beste kjøttproduktene
- Produksjon av falukorv, servelat/mortadella, rå fermenterte produkter, grove/fine pølser
- Hjelpe- og tilsetningsstoffer, hva bør man bruke og hvorfor
- Hvordan virker de ulike ingrediensene i et farseprodukt og pålegg
- Reseptberegning
- Produktevaluering
Kursets mål
Kursdeltakerne skal lære seg bruk av kjøttråstoff, ingredienser og produksjonsprosesser for best mulig måte for optimale kjøttprodukter.
Målgruppe
Lokalmatprodusenter som foredler kjøtt, med opptil ti årsverk
Påmelding og annen praktisk informasjon
Bindende påmelding innen 28.03.2025
For de som trenger overnatting i forbindelse med kurset anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no