Økomat inviterer til kurs om økologisk produksjon av syltetøy- og gelé.

Dato

06. mai 2025
07. mai 2025

Tid

09:00 - 16:00

Sted

Nofima AS, Osloveien 1, Ås

Pris

Kr 3490,- pr. person inkl. moms. Prisen inkluderer lunsj og kursmateriell.

Sist oppdatert

Kursets innhold

Kurset vil dekke produksjon av syltetøy og gelé fra ulike frukter og bær, og inkluderer både teoretisk undervisning og praktiske øvelser.

Temaer som vil bli gjennomgått:

  • Introduksjon til råvarene (frukt og bær)
  • Enkle kvalitetsmålinger
  • Fortykningsmidler, med fokus på pektin
  • Andre tilsetningsstoffer
  • Regelverk og merking av syltetøy og gelé
  • Holdbarhet og bevaring av kvalitet
  • Praktisk øvelse: produksjon av syltetøy og gelé

For å gjøre kurset så relevant som mulig, ber vi deltakerne om å oppgi hvilke problemstillinger og råvarer de er interesserte i ved påmelding. Dette vil hjelpe oss med å tilpasse innholdet etter deres behov

Kursets mål

Gi deltakerne grunnleggende kompetanse om syltetøy- og geléproduksjon, og hvordan man kan oppnå stabile og gode produkter. Det vil bli lagt vekt på kvalitet, måling av kvalitet og sensorisk opplevelse.

Målgruppe

Norske virksomheter i hele Norge som er i gang med eller ønsker å starte produksjon/foredling av økologiske produkter. 

Påmelding og annen praktisk informasjon

Bindende påmelding innen 28.04.2025

Kurset Økologisk syltetøy- og geléproduksjon arrangeres av Økomat.

For de som trenger overnatting i forbindelse med samlingene anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no

Kontaktpersoner