Gå til hovedinnhold

Dette kurset vil ta for seg produksjonen av spekepølser fra råvaren gjennom resepten og metodikken til ferdig produkt.

Dato

12. apr 2023

Tid

10:00 - 14:00

Sted

Nettkurs

Pris

kr 490,-

Sist oppdatert

Dette kurset vil ta for seg produksjonen av spekepølser fra råvaren gjennom resepten og metodikken til ferdig produkt. Vi vil også ta for oss ulike produksjonsmåter for hel spekemat som spekeskinker og fenalår samt hel spekemat av vilt.

Tema er:

  • Kjøttråvaren og andre ingredienser til spekepølse
  • Fermentering
  • Produksjonsmetodikk
  • Tørking og speking til ferdig produkt
  • Salt og saltmetoder til hel spekemat

Påmeldingsfrist 11. april kl. 12.00

Etter kurset skal deltagerne være bevist på produksjon av spekepølser og forstå de prosesser som foregår i slike produkter og være i stand til å velge riktig saltemetode for hel spekemat.

Målgruppe

Målgruppen for dette kurset er lokalmatprodusenter med opptil 10 ansatte som driver med kjøtt, eller de som ønsker å starte med en slik produksjon.

Kurset holdes i regi av kompetansenettverket for lokalmat Øst.

Fagpersoner for kurset