Digitalt kurs
Nettkurs i farse- og pølseproduksjon
Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til nettkurs i farse- og pølseproduksjon.
Dato
02. sep 2024
Tid
10:00 - 14:00
Sted
Webinar
Pris
Kr 600,- pr. person
Dette kurset vil ta for seg produksjonen av farseprodukter som pølser fra råvaren og frem til ferdig produkt. Vi går gjennom oppbygning av resepter, ingredienser og metodikker ved en slik produksjon. Vi vil samtidig se på utstyr som kan brukes for å lage de beste pølser.
Tema er:
- Kjøttråvaren
- Hjelpe og tilsetningsstoffer
- Reseptoppbygning
- Produksjonsmetodikk
- Tarmer og behandling
- Røyking
Mål med kurset
Etter kurset skal deltagerne være bevist på de prosesser som skjer i en farse under produksjon og varmebehandling samt råvarenes betydning for et best mulig resultat. De skal være i stand til å forstå oppbygningen av en resept og betydning av dens kjemi.
Målgruppe
Målgruppen for dette kurset er lokalmatprodusenter med opptil 10 ansatte som driver med kjøtt, eller de som ønsker å starte med en slik produksjon.
Påmelding og praktiske tips
Bindende påmelding innen 26. august 2024.
Kurset holdes i regi av Kompetansenettverk Lokalmat Øst.