Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til nettkurs i farse- og pølseproduksjon.

Dato

02. sep 2024

Tid

10:00 - 14:00

Sted

Webinar

Pris

Kr 600,- pr. person

Sist oppdatert

Dette kurset vil ta for seg produksjonen av farseprodukter som pølser fra råvaren og frem til ferdig produkt. Vi går gjennom oppbygning av resepter, ingredienser og metodikker ved en slik produksjon. Vi vil samtidig se på utstyr som kan brukes for å lage de beste pølser.

Tema er:

  • Kjøttråvaren
  • Hjelpe og tilsetningsstoffer
  • Reseptoppbygning
  • Produksjonsmetodikk
  • Tarmer og behandling
  • Røyking

Mål med kurset

Etter kurset skal deltagerne være bevist på de prosesser som skjer i en farse under produksjon og varmebehandling samt råvarenes betydning for et best mulig resultat. De skal være i stand til å forstå oppbygningen av en resept og betydning av dens kjemi.

Målgruppe

Målgruppen for dette kurset er lokalmatprodusenter med opptil 10 ansatte som driver med kjøtt, eller de som ønsker å starte med en slik produksjon.

Påmelding og praktiske tips

Bindende påmelding innen 26. august 2024.

Kurset holdes i regi av Kompetansenettverk Lokalmat Øst.

Kontaktpersoner