Bli med på praktisk kurs i nedskjæring av vilt for å lære mer om kjøttkvalitet, utnyttelsesgrad, mørning, pakkemetoder, emballering og lagring for videresalg/-foredling. Målet er å øke inntjening og gi enda bedre tilgang på produkter av vilt til kundene.

Dato

14. feb 2025
15. feb 2025

Tid

10:00 - 16:30

Sted

"Heilt vilt"/Helge Pedersen, Kvitebjørnvegen 12, 4230 Sand

Pris

2500 NOK inkl mva (dekker lunsj, forfriskninger og kursmateriell begge dager + middag første dag)

Sist oppdatert

Målgruppe

Lokalmatprodusenter og jegere, som foredler norske kjøttråvarer/vilt, eller de som ønsker å starte med en slik produksjon. Kurset er beregnet for kommersielle aktører som produserer for salg.

Kursinnhold

Kursholderne er fra Nofima; Tom Johannessen, pølsemakermester og næringsmiddeltekniker med erfaring fra kjøttproduksjon og dagligvare, Han er også hoveddommer i NM kjøttprodukter og medlem av fagjuryen Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat. Tom jobber med både små og store produsenter, holder kurs og hjelper med ulike utfordringer fra nedskjæring til ferdig produkt; Bjørn Tore Rotabakk er forsker og jobber med kvalitet og holdbarhet, samt pakking og emballasje med fokus på alternative metoder for å minke pakkevolum og øke holdbarheten. Dessuten er han aktiv storvilt-jeger på fritida.

Begge kursholderne har jobbet med lokalmatprodusenter gjennom besøksordningen.

PROGRAM:

Dag 1: Nedskjæring av vilt (hjort)

  • nytt skjæremønster for bedre utnyttelsesgrad og økt verdi på slakteskrotten
  • mørning
  • spisekvalitet på enkeltmuskler

Dag 2: Videreforedling

  • utnyttelse av stykningsdeler en sitter igjen med (ikke får solgt)
  • næringsberegning, kalkulasjon og prising
  • pakkemetoder, emballering og lagring

Praktisk informasjon

Overnatting er ikke inkludert i prisen. Forslag til overnatting:

Ryfylke Fjordhotell AS, Verven 9A, Sand (1495 NOK/natt inkl. frokost)

Påmelding

Bruk påmeldingsknappen lengre opp på siden. Bindende påmelding innen 31 januar 2025. Ved behov for hjelp ifm med påmelding ta kontakt med Heidi Katrine Trige, heidi.katrine.trige@nofima.no, mob. 995 62 244.

Kontaktperson

Om arrangøren

Dette er et arrangement i regi av Kompetansenettverk for lokalmat Sør, som er et av fem slike nettverk i Norge. Finn ut mer om kompetansenettverkene: