Nedskjæring vilt – utnyttelse av ulike stykningsdeler
Bli med på praktisk kurs i nedskjæring av vilt for å lære mer om kjøttkvalitet, utnyttelsesgrad, mørning, pakkemetoder, emballering og lagring for videresalg/-foredling. Målet er å øke inntjening og gi enda bedre tilgang på produkter av vilt til kundene.
Dato
14. feb 2025
15. feb 2025
Tid
10:00 - 16:30
Sted
"Heilt vilt"/Helge Pedersen, Kvitebjørnvegen 12, 4230 Sand
Pris
2500 NOK inkl mva (dekker lunsj, forfriskninger og kursmateriell begge dager + middag første dag)
Målgruppe
Lokalmatprodusenter og jegere, som foredler norske kjøttråvarer/vilt, eller de som ønsker å starte med en slik produksjon. Kurset er beregnet for kommersielle aktører som produserer for salg.
Kursinnhold
Kursholderne er fra Nofima; Tom Johannessen, pølsemakermester og næringsmiddeltekniker med erfaring fra kjøttproduksjon og dagligvare, Han er også hoveddommer i NM kjøttprodukter og medlem av fagjuryen Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat. Tom jobber med både små og store produsenter, holder kurs og hjelper med ulike utfordringer fra nedskjæring til ferdig produkt; Bjørn Tore Rotabakk er forsker og jobber med kvalitet og holdbarhet, samt pakking og emballasje med fokus på alternative metoder for å minke pakkevolum og øke holdbarheten. Dessuten er han aktiv storvilt-jeger på fritida.
Begge kursholderne har jobbet med lokalmatprodusenter gjennom besøksordningen.
PROGRAM:
Dag 1: Nedskjæring av vilt (hjort)
- nytt skjæremønster for bedre utnyttelsesgrad og økt verdi på slakteskrotten
- mørning
- spisekvalitet på enkeltmuskler
Dag 2: Videreforedling
- utnyttelse av stykningsdeler en sitter igjen med (ikke får solgt)
- næringsberegning, kalkulasjon og prising
- pakkemetoder, emballering og lagring
Praktisk informasjon
Overnatting er ikke inkludert i prisen. Forslag til overnatting:
Ryfylke Fjordhotell AS, Verven 9A, Sand (1495 NOK/natt inkl. frokost)
Påmelding
Bruk påmeldingsknappen lengre opp på siden. Bindende påmelding innen 31 januar 2025. Ved behov for hjelp ifm med påmelding ta kontakt med Heidi Katrine Trige, heidi.katrine.trige@nofima.no, mob. 995 62 244.
Kontaktperson
Om arrangøren
Dette er et arrangement i regi av Kompetansenettverk for lokalmat Sør, som er et av fem slike nettverk i Norge. Finn ut mer om kompetansenettverkene: