Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til kurs i nedskjæring av storfe, lam, gris og vilt for best mulig utnyttelse av de edle deler.

Dato

21. feb 2024
22. feb 2024

Tid

10:00 - 15:00

Sted

Nofima, Osloveien 1, Ås

Pris

Kr 3490,- pr. person inkl. lunsj og kursmateriell

Sist oppdatert

I tillegg til bruk av produksjonsråstoff på en gunstig måte i hamburgere, pølser og andre kjøttprodukter.

Ved å ta i bruk et nytt nedskjæringsmønster for storfe og storvilt kan man øke verdien på slakteskrotten, slik at man sitter igjen med mer høyverdige produkter enn ved tradisjonell nedskjæring. Tradisjonelt har det

meste av forparten blitt brukt til kvernet kjøtt eller kokekjøtt, på dette kurset vil vi ta ut flere møre biffer av forparten, noe som igjen øker verdien på slaktet. Vi vil også skjære ned lam og sau for best mulig utnyttelse av disse i forhold til hvilke produkter vi ønsker. I kurset tar vi også for oss mørning av biffer og fileter og gir praktiske tips til emballering av ulike kjøttprodukter. Det vil også bli produsert Hamburgere og andre produkter av produksjonskjøttet under dette kurset.

Mål med kurset

Målet med kurset er at deltagerne skal kunne lære å skjære ut flere møre muskler fra forparten av storfe samtidig som vi vil gjennomgå tradisjonell nedskjæring av ulike dyreslag. Øke forståelsen av kjøttkvalitet, mørning og emballering, samt få kunnskap om best mulig ressursutnyttelse av råvaren i forhold til videre produksjon

Målgruppe

Lokalmatprodusenter og kjøttprodusenter, med mindre en 10 årsverk som driver med nedskjæring eller er interessert i nedskjæring av storfe/vilt, lam eller gris.

Påmelding og praktiske tips

Bindende påmelding innen 12.02.2024 Kurset Nedskjæring og produksjon av enkelte kjøttprodukter holdes i regi av Kompetansenettverk Lokalmat Øst.

For de som trenger overnatting i forbindelse med samlingene anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no

Kontaktpersoner