Merking og pakking av lokalmat
Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til nettkurs der du vil lære næringsberegning, merking og pakking av egne lokalmatprodukter
Dato
24. jan 2025
Tid
10:00 - 14:00
Sted
Nettkurs
Pris
kr 590,-
EU og Norge har bl.a. innført nye felles merkeregler (Matinformasjonsforordningen, EU nr. 1169/2011). Hensikten er å gjøre det lettere for forbrukerne å forstå hva en matvare inneholder. F.o.m. 2017 ble de nye reglene innført med full virkning ved at også næringsinnholdet skal være oppgitt. Dette omfatter en obligatorisk merking av andel energi, fett, mettede fettsyrer, protein, karbohydrater, sukkerarter og salt.
Det finnes programmer for næringsberegning lett tilgjengelig på nettet, men disse inneholder ofte ikke de spesifikke råvarene som inngår i enkelte produkt. Særlig kjøttprodusenter vil ha utfordring med å finne næringsberegninger tilpasset ulike kjøttråvarer, som f.eks. inngår i en pølse. Kursholder Tom Chr. Johannessen, pølsemakermester og næringsmiddeltekniker hos Nofima har erfaring med næringsberegning av ulike typer lokalmatprodukter. Benytt anledningen til å få en personlig forståelse for hvordan du skal næringsberegne dine produkter etter gjeldende krav.
Vi ser i tillegg på ulike maskiner, pakkeløsninger og emballasjer; hva som er tilpasset, best egnet og tilgjengelig for mindre produsenter.