Mattrygghetsdagen blir i år et næringsnyttig webinar. Dagen deles i to med forskningen innenfor temaene mikrobiell holdbarhet, renhold og nye teknologier før lunsj og Listeria etter lunsj.

Dato

16. okt 2024

Tid

09:00 - 14:00

Pris

Gratis webinar

Sist oppdatert

Det strategiske forskningsprogrammet FutureFoodControl, finansiert av Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter (FFL), har som mål å bidra til trygg mat, optimal holdbarhet og forbygging av matsvinn.

Mye av kunnskapen som er etablert i dette programmet vil bli presentert på Mattrygghetsdagen.

Utdrag fra programmet

Oppstart kl. 9.00

KEY NOTE: Et helikopterperspektiv på mattrygghet – utfordringer, utvikling og viktig forskning ved seniorforsker og leder av forskningsprogrammet FutureFoodControl Even Heir, Nofima

Holdbarhet og teknologier for trygg og holdbar mat

  • Utfordringer med mugg, eksempler fra ost, spekemat og lomper ved forskningssjef Cathrine Finne Kure i Nofima
  • Hva påvirker mikrobiell holdbarhet av rå kyllingprodukter ved forsker Birgitte Moen i Nofima
  • Er det mattrygghet eller sensoriske endringer som begrenser holdbarhetstiden til vegetarburgere? ved seniorforsker Solveig Langsrud i Nofima
  • Hvilke muligheter gir nye teknologier for trygg og holdbar mat ved Even Heir i Nofima

Hvor finnes Listeria?

En overordnet oversikt over hvor listeria finnes ved forsker Trond Møretrø i Nofima

11.00 – 12.00 Lunsjpause

Renhold i matindustrien

  • Finnes det optimale renholdsystemer for å kvitte seg med listeria ved Solveig Langsrud i Nofima
  • Fremtidens renhold – mer kontroll på listeria med mindre bruk av ressurser ved spesialrådgiver Siv Elin Ulfsnes i Lilleborg
  • Ny teknologi for effektiv reduksjon av biofilm (bakterier på utstyr) i matindustrien ved Managing Director Heidi Camilla Sagen-Ohren i Aquatiq

Verktøy for Listeria-kontroll i matindustrien

  • Hurtigmetoder for påvisning – metoder på markedet og muligheter framover ved Birgitte Moen i Nofima
  • Perspektiv og utfordringer med å dele og bruke helgenomsekvenseringsdata ved seniorforsker Annette Fagerlund i Nofima
  • Teknologier for tryggere rakfisk ved seniorforsker Lasse Axelsson i Nofima

Slutt kl. 14.00

Dagen arrangeres av Nofima og det strategiske forskningsprogrammet FutureFoodControl. 

Invitasjon til webinaret sendes ut noen dager før det finner sted.

Kontaktpersoner