Digitalt webinar
Mattrygghetsdagen 2024
Mattrygghetsdagen blir i år et næringsnyttig webinar. Dagen deles i to med forskningen innenfor temaene mikrobiell holdbarhet, renhold og nye teknologier før lunsj og Listeria etter lunsj.
Dato
16. okt 2024
Tid
09:00 - 14:00
Pris
Gratis webinar
Det strategiske forskningsprogrammet FutureFoodControl, finansiert av Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter (FFL), har som mål å bidra til trygg mat, optimal holdbarhet og forbygging av matsvinn.
Mye av kunnskapen som er etablert i dette programmet vil bli presentert på Mattrygghetsdagen.
Utdrag fra programmet
Oppstart kl. 9.00
KEY NOTE: Et helikopterperspektiv på mattrygghet – utfordringer, utvikling og viktig forskning ved seniorforsker og leder av forskningsprogrammet FutureFoodControl Even Heir, Nofima
Holdbarhet og teknologier for trygg og holdbar mat
- Utfordringer med mugg, eksempler fra ost, spekemat og lomper ved forskningssjef Cathrine Finne Kure i Nofima
- Hva påvirker mikrobiell holdbarhet av rå kyllingprodukter ved forsker Birgitte Moen i Nofima
- Er det mattrygghet eller sensoriske endringer som begrenser holdbarhetstiden til vegetarburgere? ved seniorforsker Solveig Langsrud i Nofima
- Hvilke muligheter gir nye teknologier for trygg og holdbar mat ved Even Heir i Nofima
Hvor finnes Listeria?
En overordnet oversikt over hvor listeria finnes ved forsker Trond Møretrø i Nofima
11.00 – 12.00 Lunsjpause
Renhold i matindustrien
- Finnes det optimale renholdsystemer for å kvitte seg med listeria ved Solveig Langsrud i Nofima
- Fremtidens renhold – mer kontroll på listeria med mindre bruk av ressurser ved spesialrådgiver Siv Elin Ulfsnes i Lilleborg
- Ny teknologi for effektiv reduksjon av biofilm (bakterier på utstyr) i matindustrien ved Managing Director Heidi Camilla Sagen-Ohren i Aquatiq
Verktøy for Listeria-kontroll i matindustrien
- Hurtigmetoder for påvisning – metoder på markedet og muligheter framover ved Birgitte Moen i Nofima
- Perspektiv og utfordringer med å dele og bruke helgenomsekvenseringsdata ved seniorforsker Annette Fagerlund i Nofima
- Teknologier for tryggere rakfisk ved seniorforsker Lasse Axelsson i Nofima
Slutt kl. 14.00
Dagen arrangeres av Nofima og det strategiske forskningsprogrammet FutureFoodControl.
Invitasjon til webinaret sendes ut noen dager før det finner sted.