Gå til hovedinnhold

På Mattrygghetsdagen 2022 får dere høre ferske forskningsresultater om hva som skal til for å sikre trygg og holdbar mat hjemme hos forbrukerne. Hva forbrukere tenker om mattrygghet og hvordan de håndterer maten for å sikre at den er trygg – og holder seg lengst mulig.

Dato

20. okt 2022

Tid

09:00 - 15:30

Sted

Nofima, Osloveien 1, Ås

Pris

kr 600,- inkludert lunsj. Påmeldingsfrist er 13. oktober

Sist oppdatert

Det finnes forretningsmuligheter i å sikre trygg og holdbar mat. På dagen vil vi presentere konkrete innovasjoner, ideer og innsikter. Det blir lansering av Idéboken som gir nettopp ideer og innsikter til forretningsmuligheter for tryggere og mer holdbar mat. Flere av ideene kan bidra til redusert matsvinn.

Vi ønsker å gi dere redskaper for å omdanne kunnskap til tryggere produkter, redusert matsvinn og råd til forbrukere. Både forskningsresultatene og forretningsmulighetene er utviklet som en del i EU-prosjektet SafeConsume.

Vi vil vise frem innovative produktideer og konsepter som ble utviklet i prosjektet, for å redusere matbårne sykdommer og endre adferd i kjøkkenet hjemme hos folk. Flere av ideene bidrar også til redusert matsvinn.

Vi hadde over 200 ideer i prosjektet og presenterer nesten 100 av dem i en digital «book of ideas». Utstillingen vil gi et inntrykk av hvordan vi har oversatt forskingsresultater til konkrete ideer og hvordan vi har jobbet med prototyper i SafeConsume.

Vårt ønske er at konseptene skal motivere til videreutviklingen av ideene. Her presenteres mange muligheter som er «up for grabs»

Påmeldingsfrist er 13. oktober.

Møteleder: Wenche Aale Hægermark, kommunikasjonsleder i Nofima 

Program

TidspunktTittel og foredragsholder
9.00Registrering med kaffe
9:30Velkommen ved Solveig Langsrud, seniorforsker i Nofima og leder av SafeConsume
9:45Norske kjøkkenpraksiser av betydning for mattrygghet og matkasting ved Solveig Langsrud og Trond Møretrø
10:20Hvorfor har noen trygge kjøkkenpraksiser mens andre ikke har det? ved Silje Skuland, forskningleder i SIFO/OsloMet
11:00Trygg oppbevaring av restemat: Keep-IT for forbrukere ved Peder Bruusgaard, Country Manager i Keep-it
11:15Lunsj
12:15Hva skjer med kjøkkenhygienen på hytta? ved seniorforsker Valérie Almli i Nofima
12:35Hvordan utvikle matprodukter som er trygge for alle? ved fagsjef Erlend Bore i Nortura
12:55Hva skal til for å endre forbrukeradferd – er det nok å fortelle om risiko? ved seniorforsker og prof. Nina Nofima/BI
13:15Presentasjon og utstilling av designdrevet innovasjon (DesignThinking) og idéboken – Ideer og innsikter for tryggere og mer holdbar mat ved seniorforsker Antje Gonera i Nofima  
13:30Kaffe og utstilling
14:00Kreativ workshop som gir deltakerne en praktisk modell for hvordan de selv kan bruke resultater i utviklingen av nye løsninger, inkludert introduksjonen: Forskning + Design = Lønnsomme løsninger, om hvordan forskningsresultatene ble bruk til å jobbe frem ulike muligheter ved direktør for forretningsdesign Ranvir Rai i Designit
15.30Slutt

Arrangementet passer for

Matbedrifter, dagligvare, leverandører til matindustrien, som emballasjeprodusenter, produsenter av hygieneartikler og aktører som driver med risikokommunikasjon opp mot forbrukere. Virksomheter som jobber for å redusere matsvinnet.

Kontaktpersoner