Kompetansenettverket for Lokalmat Øst, i samarbeid med NMBU, inviterer til kurs om bruk av geitemelk – et bærekraftig og uutnyttet råstoff blir fantastiske, smakfulle oster og yoghurter.

Dato

10. sep 2024
11. sep 2024

Tid

08:30 - 16:00

Sted

NMBU, Chr. M. Falsens vei 18, 1433 Ås

Pris

Kr 2900,- pr. person inkl. lunsj, middag dag 1 og kursmateriell.

Sist oppdatert

Målet med kurset

Gi deltakerne grunnleggende kompetanse om geitemelk som råstoff i ost- og yoghurtproduksjon.

Målgruppe

Melkeprodusenter og andre som ønsker å starte kommersiell foredling av geitemelk (< 10 årsverk).

Kurset krever ingen forkunnskaper og er for deg som er nybegynner, eller nysgjerrig på å starte med foredling av melk.

Kursinnhold

Kurset vil omfatte både teori og praktiske øvelser. Produktene vi skal produsere er gresk yoghurt og ost av typen manchego, begge basert på geitemelk.

Tema:

  • Geitemelk som råstoff
  • Ysting av geitemelk
  • Ysting i meieriet
  • Ostemodning
  • Yoghurtproduksjon
  • Erfaringsutveksling

Praktisk informasjon

Informasjon om reisealternativer og parkering finner du her: https://www.nmbu.no/om/kontakt-oss

For de som trenger overnatting i forbindelse med kurset anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no

Påmelding

Bindende påmelding innen 2.september 2024.

Kontaktperson