Kompetansenettverket for Lokalmat Nord inviterer til kurs om videreforedling av bær. Kurset tar for seg produksjon av bl.a. syltetøy og gelé.

Dato

12. nov 2024
13. nov 2024

Tid

14:30 - 21:00

Sted

Kirkenes videregående skole, Hessengveien 10, 9912 Hesseng (Restaurant- og matfag)

Pris

Kr 2750,- inkl. mva. pr. person inkl. lunsj og kursmateriell.

Sist oppdatert

Kurset vil ta for seg produksjon av syltetøy, gelé, sirup og chutney av bær. Det bli lagt vekt på riktig behandling fra råvare til ferdig produkt.

Noen av temaene som blir gjennomgått:

  • Råvarekvalitet, enkle kvalitetsmålinger
  • Fortykningsmidler
  • Mattrygghet og holdbarhet
  • Syltetøy- og geléproduksjon (teori)
  • Praktisk øvelse: produksjon av syltetøy og gelé
  • Sirup og chutney (teori)
  • Praktisk øvelse: produksjon av sirup og chutney
  • Regelverk; tilsetningsstoffer og merking/deklarering, evt. beregning av næringsinnhold
  • Sensorisk analyse: smaker og vurderer produktene som er produsert på kurset

Kurset fortsetter på Teams for evt. spørsmål/andre temaer i etterkant av kurset.

For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger, råvarer og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.

Mål med kurset

Gi deltakerne grunnleggende kompetanse om

  • produksjon av syltetøy, gelé, sirup og chutney
  • hvordan en kan oppnå stabile og gode produkter.

Det vil bli lagt vekt på kvalitet, måling av kvalitet og sensorisk opplevelse.

Målgruppen for kurset

Lokalmatprodusenter (<10 årsverk), som foredler norske bær.

Bindende påmelding innen 29.10.2024

Kurset holdes i regi av Kompetansenettverk Lokalmat Nord.

Kontaktpersoner